Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 19 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: bananenbrood-blondies met pecannoten

Bananenbrood is één van die dingen die ons door de lockdown heen sleept (dat en wijn…). En we vermoeden dat deze bananenbrood-blondies ons net zo hard – zo niet harder – gaan troosten. Ze smaken precies zoals ze klinken: verrot lekker!

Bananenbrood-blondies: waarom zijn we daar nooit eerder opgekomen? Een oud recept van de food-website Food52 bracht ons pas op het idee. En laat ons je vertellen: ze ruiken naar bananenbrood, ze smaken naar bananenbrood… en dan ook nog naar blondies.

We voegden ook nog chocolate chips aan deze blondies toe, want: waarom ook niet? Iets waar we geen moment spijt van hebben gehad, overigens.

> Ook lekker: feestelijke blondies met discodip en bruine boter

Bananenbrood-blondies
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bananenbrood-blondies: zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met een beetje boter en bedek met bakpapier.

Meng in een grote kom de gesmolten boter met de kristalsuiker, de bruine suiker en het zout. Prak in een andere kom de bananen en meng het vanille-extract erdoor. Doe ze bij het botermengsel.

Gebruik de nu lege kom om de eieren in los te kloppen en giet ze daarna bij het beslag. Meng goed door elkaar. Roer daarna de bloem erdoorheen.

Voeg als laatste de pecannoten en chocolate chips toe aan het beslag en zorg dat alles goed gemengd is. Verdeel het beslag over de bakvorm en zet ‘m in de oven. Bak de bananenbrood-blondies in 30 tot 35 minuten gaar en goudbruin.

Test even met een prikkertje of de binnenkant er nagenoeg droog uitkomt, dan zijn ze gaar. In het midden horen ze nog een beetje zacht en smeuïg te zijn, zoals brownies.

Laat afkoelen en snijd in stukjes. Je kunt ze tot drie maanden in de vriezer bewaren. Als dat je lukt…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.