Redactie
Redactie Inspiratie 9 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Truc: zo maak je bananen snel rijp voor bananenbrood (in 30 minuten!)

Heb je rijpe bananen nodig voor bananenbrood of deze lekkere gezonde koekjes? Maar zijn je bananen nog knalgeel en keihard? Dan is dit de tip voor jou om je bananen sneller te laten rijpen. Sterker nog: ze zijn in 30 minuten klaar om mee te bakken!

Inspiratie nodig? Dit kun je allemaal doen met rijpe bananen: 9 dingen die je kunt doen met (over)rijpe bananen

Bron: Flickr

Bananenbrood maken: tips & tricks waarmee het áltijd lukt

Bananen rijpen doe je zo

Leg de bananen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dat laatste is handig voor als een banaan eventueel gaat lekken. Zet de bakplaat 30 minuten in een op 150 graden voorverwarmde oven.

Daarna zijn de bananen gitzwart aan de buitenkant en superzacht van binnen. Zo zacht, dat je zelfs een uiteinde eraf kan snijden en de bananen ‘pulp’ eruit kunt duwen. Bak ze!

Bananenbrood bakken van rijpe bananen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.