Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: blauwe maistortilla’s met popcorn en geroosterde mais

Voor een paar goede maistortilla’s (één is nooit genoeg) mag je ons ‘s nachts altijd wakker maken. Toen wij blauwe maistortilla’s tegenkwamen in de supermarkt, bedachten we dit recept. Het bevat 3 x mais: zachte maistortilla’s, geroosterde maiskolven én popcorn als crunchy topping. Lekker met gegrilde kip en Mexicaanse salsa verde.

In de meeste grote supermarkten kun je tegenwoordig Mexicaanse maistortilla’s kopen. Dus niet gemaakt van tarwebloem, maar van fijngemalen mais. Alleen de geur al vinden wij behoorlijk verslavend. En kun je blauwe maistortilla’s vinden, dan val je helemaal met je neus in de bonen, eh, boter.

Altijd lekker op een taco: gegrilde kip. Die wrijven we van tevoren in met onze favoriete dry rub, naar een recept van barbecuekoning Jord Althuizen. Er gaan best wat specerijen in, maar je maakt in één keer een grote hoeveelheid, die je lange tijd kunt bewaren voor al je barbecuesessies. Geen zin an? Vervang de dry rub eventueel door tacokruiden of houd de kippendijen naturel, met alleen wat zout, peper en olijfolie.

Bij deze taco’s serveren we verder nog ingelegde rode uien – iets wat je eigenlijk altijd in een bakje in de koelkast moet hebben want zó makkelijk en lekker – en Mexicaanse salsa verde. Je zou de taco’s natuurlijk ook kunnen toppen met je favoriete hot sauce of een lekkere limoenmayonaise. Het is jóúw tacofeestje!

Maistortilla's met popcorn en geroosterde mais
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze maistortilla’s

Wrijf de kippendijen in met de dry rub en zet ze opzij.

Verhit een grillpan en smeer de maiskolven in met een beetje olijfolie. Leg ze in de grillpan en bak ze rondom tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en snijd de maïskorrels los. Bewaar die zolang in een bakje.

Hussel de kippendijen door een beetje olijfolie en bak ze in de grillpan tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat ze ongeveer 5 minuten rusten op een snijplank voordat je ze in reepjes snijdt.

Verwarm ondertussen de blauwe maistortilla’s in een droge koekenpan aan beide kanten tot ze zacht en geurig zijn. Stapel ze bovenop elkaar op een bordje.

Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zelf z’n taco’s opbouwen. Begin met wat reepjes kip, de gegrilde mais en de salsa verde. Top af met de verse koriander, de ingelegde rode ui en de popcorn. Ook lekker met nog wat partjes limoen erbij, die je boven de taco’s uitknijpt. En geen taco-party is natuurlijk compleet zonder een kneepje hot sauce

Maistortilla's met popcorn en geroosterde mais

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.