Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Mexicaanse salsa verde van tomatillo’s

Mexicaanse salsa’s zijn er in vele soorten en kleuren. Maar Mexicaanse salsa verde vinden wij toch wel de állerlekkerste. Deze variant wordt traditiegetrouw gemaakt met tomatillo’s: een groene, tomaat-achtige vrucht die qua smaak een kruising is tussen een tomaat en physalis/Kaapse kruisbes (niet geheel toevallig ook familie…)

Even over tomatillo’s…

Wij slaan onze tomatillo’s altijd in bij Tjin’s Toko in Amsterdam. Kun je geen tomatillo’s vinden? Dan kun je ze eventueel vervangen door groene tomaten (vraag ernaar bij je groenteboer). Deze onrijpe tomaten hebben dezelfde textuur als tomatillo’s, maar zijn een tikje zuurder. Proef dus goed voordat je het limoensap toevoegt, wellicht heb je daar wat minder van nodig voor je salsa verde.

En je kunt natuurlijk ook altijd rode tomaten gebruiken. Officieel is het dan geen salsa verde meer (verde is Spaans voor groen), maar lekker is ‘ie nog steeds.

Lees ook: Alles over tomatillo’s (en wat je ermee kunt doen)

Salsa verde recept

Zo maak je Mexicaanse salsa verde van tomatillo’s

Zet de grillstand van je oven aan.

Leg de tomatillo’s samen met de ui, knoflook en jalapeño’s op een bakplaat en zet ze ongeveer 5 minuten onder de grill, tot ze geblakerd zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen. Doe ze samen met de koriander en het zout in een keukenmachine en draai tot een salsa.

Ben je niet zo van de spicy? Verwijder dan eerst de zaadlijsten van de jalapeño’s.

De salsa verde is heerlijk met tortillachips of als saus op taco’s, enchiladas, nacho’s en praktisch met álles… (zo lekker dit!).