Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zoetzure uien (ingelegde rode ui)

Zoetzure uien (of ingelegde rode ui) zijn zo mooi roze én een enorm lekkere smaakmaker bij allerlei gerechten. Op een broodje of een wrap, bij pittig eten of door een salade. Alles fleurt er – letterlijk – van op

Met dit recept maak je gelijk een potje vol, die je in je koelkast kunt bewaren.

Culy Homemade zoetzure uien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je zoetzure uien (ingelegde rode ui)

Het is heel simpel: meng alle ingrediënten in een pot en voeg de ui – in ringen – toe. Even goed schudden en op kamertemperatuur laten staan.

Wil je ze gelijk gebruiken? De zoetzure uien hebben ongeveer een uur nodig om zacht te worden, maar hoe langer ze staan, hoe beter. Daarna kun je ze 1 à 2 weken in de koelkast bewaren.

ingemaakte rode ui/zoetzure uien
Bron: Unsplash

Recepten met ingelegde rode ui:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.