Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 26 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Dit worden de foodtrends van 2019

1. Groenten in de hoofdrol

Steeds meer mensen hebben de overstap gemaakt naar een (meer) plantaardig dieet. Een paar jaar geleden is de eerste stap gezet door chefs als René Redzepi en Dan Barber, maar steeds meer merken en chefs gaan ermee aan de haal. Groente speelt dan ook vaker de hoofdrol in gerechten (zoals bij deze bloemkool uit de oven van Jamie Oliver).

Er poppen steeds meer vegan restaurants op, maar ook festivals als Lowlands staan steeds meer in het teken van plantaardig eten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoeveelheid vegan kookboeken die in 2018 zijn uitgebracht. Vegetariërs, laat je horen!

Groente voor op de barbecue

Lekker: 8 x stoere groente voor op de barbecue

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.