Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 26 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Dit worden de foodtrends van 2019

2. Plantaardige melk

Bestel jij nog een koffie met koemelk? Stop daar dan maar gauw mee, want in 2019 gaan we massaal over op de plantaardige melk. Waar je eerst alleen kon kiezen voor ‘normale’ melk en sojamelk is de keuze nu veel groter: havermelk, amandelmelk, rijstmelk en cashewmelk zijn varianten die in de supermarkten niet zijn aan te slepen.

En niet alleen de plantaardige melk zit in een uplift, ook zullen we steeds meer plantaardige kazen en ander zuivel gaan eten. Denk aan een blauwschimmel van amandel of een gerijpte sojakaas, maar ook aan boter met walnoot- en amandelolie.

Mjam: Je kunt vegan slagroom maken met… kokosmelk!

Of de zuiveltak helemaal zal verdwijnen? Zeker niet. In de supermarkt zie je naast de grote merken steeds meer kleinere spelers in het zuivelschap en in Amsterdam rijdt er een melkboer door de straten om zijn melk aan de man te brengen.

Rude Health heeft 3 nieuwe soorten plantaardige melk en we hebben even een smaaktest gehouden op de redactie. Hazelnut & Cacao is favoriet (“Net chocolademelk, maar dan volwassen!”). De Tiger Nut is voor liefhebbers van zoet (“Lekker in de koffie!”) en de Peanut Drink lijkt ons top om mee te bakken (“Of voor een soort pindakaas-koffie-mash-up”). Verkrijgbaar bij o.a. Marqt en Ekoplaza.

94 Likes, 6 Comments – Culy.nl (@culynl) on Instagram: “Rude Health heeft 3 nieuwe soorten plantaardige melk en we hebben even een smaaktest gehouden op de…”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.