Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Inspiratie 13 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Zalm salades die je eerder al aan de haak had willen slaan

Zalm is een heel veelzijdig stukje vis waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt het voor heel veel gerechten gebruiken als hoofdingrediënt maar soms wil je toch wel weer even wat nieuwe combi’s uitproberen, zoals in een salade (altijd lekker).

Voor wat nieuwe inspo delen wij de lekkerste zalm salades met je. Nice catch!

Salade met warmgerookte zalm en kiemen

Altijd lekker in een salade: alfalfa of prei-kiemen! Daarmee maak je een gezonde en zeer lekkere salade waarin de magische combinatie van zalm en wasabi naar voren komt. En van die warmgerookte zalm gaat jouw culinaire hartje toch ook sneller kloppen?

> Naar recept: Salade met warmgerookte zalm en kiemen

Foto van salade met warmgerookte zalm en kiemen (gezonde recepten)
Bron: Culy

Zalm met lapsang souchong-thee en frisse salade

Een hele gave uitvinding: marineer de zalm in ‘lapsang souchong‘-thee en creëer een gerookt stukje zalm zónder gebruik te hoeven maken van een rookapparaat. Daar word jij blij van en je haar en kledij ook (want: geen rooklucht in huis, maar lekker aromatische thee-geuren). Deze zalmbereiding gaat uitermate goed samen met een frisse salade met Aziatische dressing.

> Naar recept: Zalm met lapsang souchong-thee en frisse salade

zalm met lapsang souchong
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Salade met zalm, garnalen & limoenmayo

Deze ‘surf ‘n surf’ salade gaat een hele goede aanvulling zijn binnen jouw salade-receptenboekje. Hierin wordt namelijk niet alleen die smakelijke zalm gebruikt, maar ook nog eens Hollandse garnalen. Een frisse limoenmayonaise erbij en jouw salade is gegarandeerd een nieuwe favoriet tijdens de lunch of het diner.

> Naar recept: Salade met zalm, garnalen & limoenmayo

Noodlesalade met warmgerookte zalm

Zalm en noodles zijn maatjes voor het leven. Deze salade hoeft niet teveel tijd en moeite te kosten om te maken dus ideaal voor een snelle kooksessie. Hangt heerlijk samen met de groene aspergetips en het fris-zoete accent van de granaatappelpitjes. Wij worden hier meer dan blij van!

> Naar recept: Noodlesalade met warmgerookte zalm

Noodlesalade met warmgerookte zalm en groene asperges
Bron: Culy

Maaltijdsalade met zalm, quinoa, avocado & grapefruit

Drie zeer populaire ingrediënten en smaakmakers in één salade. Beter wordt het niet. Deze salade met op de huid gebakken zalm, quinoa en avocado (plus toevoeging van grapefruit) kan niet meer dan een sprankelend feestje zijn op je bord én voor je smaakpapillen.

> Naar recept: Maaltijdsalade met zalm, quinoa, avocado & grapefruit

Meer recepten met zalm:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.