Culy Homemade: salade met warmgerookte zalm en kiemen

Monique van Loon 20 mei 2015 Diner

Deze salade met warmgerookte zalm en kiemen is hartstikke makkelijk te maken, gezond en vooral érg lekker.

[STAP stap=”1″]

Maak de dressing van mayonaise, mosterd, wasabi, citroensap en zout en peper. Er zijn geen vaste verhoudingen, dus doe dit op smaak. Speel met de verschillende smaken en blijf proeven!

[STAP stap=”2″]

Leg de warmgerookte zalmmoten op wat bakpapier op een ovenplaat en zet 5 tot 10 minuten op 200 graden in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de vis in de oven staan tot gebruik.

[STAP stap=”3″]

Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Maak de veldsla aan met (bijna alle) dressing en meng met de cherrytomaten, kappertjes, ringetjes bosui en de kiemen.

Leg de warme zalm op de salade, lepel er nog wat dressing over en leg er partjes citroen op. Serveer met lekker brood.

erik-eten

Voor 2 personen:

  • 2 warmgerookte zalmmoten (wij kochten ze bij AH)
  • Twee handjes veldsla
  • Cherrytomaten
  • Kappertjes
  • 2 stengels bosui
  • Kiemen (bv. alfalfa of prei-kiemen)
  • Partjes citroen
  • Optioneel: lekker brood voor erbij

Dressing (hoeveelheden naar smaak):

  • Mayonaise
  • Grove mosterd
  • Wasabi
  • Citroensap
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: salade met warmgerookte zalm en kiemen
Sluiten