Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Restaurants 12 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Restaurant MEI in Amersfoort kookt puur natuur met Berlijn-vibes

O my, o my. Deze keer een bijzonder cool restaurant in Amersfoort: MEI. Een bedrijf met het oog op de toekomst. Je kunt wel zeggen dat ze spraakmakende gerechten serveren, waarbij respect voor de natuur en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Heel erg gaaf!

Het restaurant opende begin dit jaar en zo mag Amersfoort heel trots zijn op deze nieuwe hotspot: MEI.

Berlijn

Restaurant MEI is niet voor niks naar de maand van de vogeleieren vernoemd. Deze maand is namelijk de inspiratiebron geweest voor het concept van dit restaurant. Daarnaast willen ze uitnodigende en verrassende Berlijn-ish vibes uitdragen, zodat jij je bij binnenkomst direct thuisvoelt.

Om het dan maar even over het toffe interieur te hebben. Er is een bar waar je stijlvol plaats kunt nemen met een blikje op de keuken. Verder is het interieur classy maar zonder teveel poespas. Je begrijpt meteen wat ze bedoelen met die Berliner sfeer. Spaß

Levendigheid op het bord

Als je naar de menubeschrijving kijkt, wordt direct duidelijk dat dit geen doorsnee restaurant is. Je eet hier voornamelijk gerechten waarin groenten de boventoon voeren en als je vlees of vis bestelt, dan worden deze volledig duurzaam bereid.

Hollandse garnalen worden hier bijvoorbeeld levend in plaats van gekookt geleverd. Bij Mei houden het zo puur mogelijk, dat merk je. Ze koken mee met de seizoenen en kijken uit naar wat de natuur te bieden heeft. Het is vooral belangrijk dat de producten een verhaal vertellen en dat dit verhaal zich verder afspeelt op jouw bord.

Natuurwijnen

Super leuk: je kunt gerechtjes kiezen om deze vervolgens samen te delen, of je kiest voor 4 gerechtjes van de kaart voor € 47,- p.p. Je kunt dus een geheel eigen draai geven aan jouw avond en dat maakt dit concept ongedwongen en speciaal. En dit maakt het af: de wijnkaart bestaat uit natuurwijnen, amazing. Duurzamer kan bijna niet!

Het restaurant heeft tevens een concept opgezet waarmee jij MEI in huis haalt. Je kunt de vermakelijke gerechtjes dus ook thuis serveren. Comfort in stijl, level 100!

Het adres van MEI in Amersfoort

Dus, ben je een keer in de gelegenheid om de te gekke keuken van MEI te proberen? Doen! (En neem mei dan mee!)

Adres en openingstijden MEI

Krommestraat 49,
3811 CB Amersfoort

Het restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Check de website voor meer informatie over de openingstijden.

Meer hotspots in Amersfoort?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.