Culy Homemade: noodlesalade met warmgerookte zalm

Sinds kort verkoopt Albert Heijn warmgerookte zalm; ideaal voor bijvoorbeeld een snelle noodlesalade. Geniet ervan!

Kook water en kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken in een zeef.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de dressing met de vissaus, sesamolie, sojasaus, olijfolie en een beetje ketjap. Doe de hoeveelheden naar smaak en blijf proeven. Heb je ‘m graag wat zoeter, voeg dan wat honing toe. Zouter? Nog wat sojasaus erbij. Speel met de verschillende smaken. Meng de noodles met de dressing en zet opzij.

Leg de warmgerookte zalmmoten op wat bakpapier op een ovenplaat en zet 5 tot 10 minuten op 200 graden in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de vis in de oven staan tot gebruik.

Bak de groe­ne as­per­ge­tips in wat olijfolie in een koekenpan knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Roer de crème fraîche los met wasabi, naar smaak, en wat citroensap en/of water om het geheel te verdunnen.

Meng de noodles (waar de dressing al doorheen zit) met de granaatappelpitjes en taugé. Serveer met de lauwwarme zalmmoot, de wasabi-crème fraîchesaus en wat krokant gebakken uitjes erbovenop.

Noodlesalade met warmgerookte zalm2

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!