Culy Homemade: noodlesalade met warmgerookte zalm

Culy 30 apr 2015 Diner

Sinds kort verkoopt Albert Heijn warmgerookte zalm; ideaal voor bijvoorbeeld een snelle noodlesalade. Geniet ervan!

[STAP stap=”1″]

Kook water en kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken in een zeef.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

[STAP stap=”2″]

Maak de dressing met de vissaus, sesamolie, sojasaus, olijfolie en een beetje ketjap. Doe de hoeveelheden naar smaak en blijf proeven. Heb je ‘m graag wat zoeter, voeg dan wat honing toe. Zouter? Nog wat sojasaus erbij. Speel met de verschillende smaken. Meng de noodles met de dressing en zet opzij.

[STAP stap=”3″]

Leg de warmgerookte zalmmoten op wat bakpapier op een ovenplaat en zet 5 tot 10 minuten op 200 graden in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de vis in de oven staan tot gebruik.

[STAP stap=”4″]

Bak de groe­ne as­per­ge­tips in wat olijfolie in een koekenpan knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

[STAP stap=”5″]

Roer de crème fraîche los met wasabi, naar smaak, en wat citroensap en/of water om het geheel te verdunnen.

[STAP stap=”6″]

Meng de noodles (waar de dressing al doorheen zit) met de granaatappelpitjes en taugé. Serveer met de lauwwarme zalmmoot, de wasabi-crème fraîchesaus en wat krokant gebakken uitjes erbovenop.

Noodlesalade met warmgerookte zalm2

Voor 2 personen:

  • 180 gram noodles (bv. udon of soba noodles)
  • 2 warmgerookte zalmmoten (wij kochten ze bij AH)
  • 100 gram groe­ne as­per­ge­tips
  • 40 gram krokant gebakken uitjes
  • Handvol granaatappelpitjes
  • 100 gram taugé
  • Olijfolie om in te bakken

Dressing voor de noodles:

  • Vissaus
  • Sesamolie
  • Sojasaus
  • Olijfolie
  • Ketjap

Saus:

  • 125 gram crème fraîche
  • Wasabi, naar smaak
  • Citroensap en/of water
Reageer op artikel:
Culy Homemade: noodlesalade met warmgerookte zalm
Sluiten