Culy Homemade: Japanse bagels met cream cheese, zalm en wasabi-nootjes

Een bagel met cream cheese en zalm, da’s op en top New York. Maar wat als we daar nou eens wat Japans 7-kruidenpoeder, ingelegde ui en gecrunchte wasabi-nootjes bijvoegen? Dan krijgt die bagel zalm en cream cheese plots een Japans tintje. Ideaal voor het nieuwjaarsontbijt!

In deze bagel zitten twee van onze favoriete kitchen hacks verstopt. Nummer 1: rode ui inmaken. Want dat is heerlijk en zo makkelijk!

Hier lees je er alles over: Van citroenen tot rode ui: deze ingrediënten kun je goed inmaken

Nummer 2: furikake. Dat is een Japans strooisel van sesam, zeewier en gedroogde tonijn. Wij zijn van mening dat álles hier lekkerder van wordt. Dit mengsel koop je bij Aziatische supermarkten en toko’s.

Bagels met zalm en cream cheese op z'n Japans
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de bagels met cream cheese en zalm op z’n Japans

Begin met het inmaken van de rode ui. Doe hiervoor de uienringetjes met de suiker en het zout in een bakje. Zet minstens 15 minuten weg.

Indien je bagels hebt die je moet afbakken, verwarm dan de oven voor en bak de bagels af volgens de verpakking.

Doe ondertussen de cream cheese in een kom en meng het Japans 7-kruidenpoeder eronder met een eetlepel.

Snijd de bagels doormidden, besmeer ze met een royale laag cream cheese (dit is het makkelijkste met een theelepel), beleg met een plakje zalm en enkele ringetjes van de ingemaakte rode ui.

Strooi er per bagel 1 eetlepel furikake overheen en een klein handje van de gecrunchte wasabinootjes.

Wie nog wat extra kick wil, kan ook een paar toefjes verse wasabipasta toevoegen.

Meer originele ontbijtrecepten?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Japanse bagels met cream cheese, zalm en wasabi-nootjes
Sluiten