Redactie
Redactie Diner 4 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: maaltijdsalade met zalm, quinoa, avocado & grapefruit

Deze maaltijdsalade met zalm, quinoa, avocado & grapefruit is super fris, gezond en lekker vullend. De perfecte salade voor een doordeweekse avond!

Weet je niet met zekerheid of je avocado wel rijp genoeg is? Bekijk dan onderstaande video met onze handige tip om erachter te komen.

Kook in een steelpannetje 1 kopje quinoa in 2 kopjes water op medium vuur. Zodra al het water is opgenomen (na zo’n 10-12 minuten) roer je de quinoa goed om en haal je het pannetje van het vuur.

Haal de schil van de grapefruit en snijd de partjes los van elkaar (bijvoorbeeld zoals we voordoen in deze video). Vang ook het sap op. Snijd de avocado’s in plakjes.

Maak een dressing van (een deel van) het grapefruitsap, wat limoensap en zout en peper. Snijd de bosui in fijne ringen.

Bak in een hete pan met wat olijfolie de zalm op de huid halfgaar. Het is het lekkerst als de binnenkant nog rauw is. Haal de zalm uit de pan en voeg de gesneden bosui toe en laat deze even kort bakken.

Verdeel de sla over een bordje, schep hierop de quinoa, en rangschik de partjes grapefruit en avocado erop. Sluit af met de gebakken zalm en de bosuitjes. Lepel de dressing erover. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.