Culy homemade: salade met zalm, garnalen & limoenmayo

Culy 10 sep 2012 Diner

Een lekker gerechtje uit de Culy keuken: een frisse salade met zalm, Hollandse garnalen, rivierkreeftjes & limoenmayo. Heerlijk als grote lunch of als lauwwarm hoofdgerecht.

Pers het limoensap uit. Besprenkel een beetje van het sap over de zalmmoot en bak deze gaar in een met olie ingesprayde koekenpan. Eerst een paar minuutjes op medium-hoge temperatuur, daarna op zeer laag vuur laten doorgaren. Het midden mag nog roze zijn. Laat de zalm een beetje afkoelen.

Meng de mayonaise met de rest van het limoensap en voeg peper & zout naar smaak toe. Goed roeren.

Meng de veldsla met de garnalen, rivierkreeftjes en de limoenmayonaise en serveer in een mooi schaaltje met een extra partje limoen.

IMG_3702

Voor 1 persoon hoofdgerecht of 2 personen voorgerecht/lunchgerecht:

  • Twee handjes vol veldsla
  • Sap van een halve limoen
  • Moot zalm
  • Handvol Hollandse garnalen
  • Handvol rivierkreeftjes
  • Flinke eetlepel goede mayonaise (bijvoorbeeld zelfgemaakte)
  • Peper & zout
Reageer op artikel:
Culy homemade: salade met zalm, garnalen & limoenmayo
Sluiten