Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Gelderland 13 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste restaurants in Nijmegen: hier moet je een keer zijn geweest

Nijmegen mag dan wel niet de hoofdstad zijn van Gelderland, maar wat ons betreft is het wél de gezelligste stad van de provincie. Van de Grote Markt tot het voormalige Honigcomplex; overal vind je wel leuke cafeetjes en andere hotspots. Bij deze restaurants in Nijmegen moet je zijn als je ‘s avonds uit eten wilt!

6 keer restaurants in Nijmegen:

Restaurant De Meesterproef

De Meesterproef is één van de restaurants in de voormalige Honigfabriek. Het pand, de plek waar vroeger fabrieksmatig eten uit de keuken kwam, is nu omgetoverd tot een gezellige plek waar je in industriële omgeving kunt genieten van ambachtelijke gerechten. Ook bij De Meesterproef wordt bijvoorbeeld zo veel mogelijk zelfgemaakt, zelfs de worst en de gerookte vis. Waar kan werken ze met lokale producten. Nice!

>> Uit eten in Nijmegen: De Meesterproef

Het adres van De Meesterproef in Nijmegen
Waalbandijk 14
6541 AJ Nijmegen

Restaurant Tati

Liever vega(n) eten? Bij het gezellige café Tati in Nijmegen vind je, naast geweldige gebak, ook lunch en diner. Kies voor een vegan kapsalon of ga voor een ‘Tenshinhan’ (Japanse omelet) salade met lemon shrimps. Neem plaats in het kleurrijke interieur en speel nog een vermakelijk spelletje achteraf.

Het adres van Tati in Nijmegen
Koolemans Beynenstraat 80
6521 EW Nijmegen

MUNT saladebar

Voor vegetarisch eten, maar ook voor allerlei andere salades, ben je ook aan het goede adres bij MUNT. Daar maken ze gezonde salades van de beste biologische ingrediënten – lekker hipster, ja. Je kunt ervoor kiezen om een salade van de kaart te nemen, maar ook je eigen gerecht samenstellen behoort tot de mogelijkheden.

Ook tof: de ‘high health’ea’. Hierbij serveren ze een scala aan allemaal (gezond) lekkers tijdens een hightea. Zij bieden echt voor ieder wat wils!

>> Uit eten in Nijmegen: MUNT saladebar

Het adres van MUNT saladebar in Nijmegen
In de Betouwstraat 28
6511 GD Nijmegen

De Nieuwe Winkel

Go green bij restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Ontzettend gaaf: zij hebben hun keuken geïnspireerd op de botanische gastronomie. Zo halen zij hun ingrediënten onder andere uit voedselbossen en natuurakkers, het liefst uit de directe omgeving van Nijmegen. Er wordt hier knap gewerkt met eetbare planten. Puurder krijg je het niet tijdens deze culinaire, verrassende avond uit.

>> Uit eten in Nijmegen: De Nieuwe Winkel

Het adres van De Nieuwe Winkel in Nijmegen
Gebroeders van Limburgplein 7
6511 BW Nijmegen

Bistro Flores

Bij Bistro Flores kookt men het liefst ‘van kop tot staart en van het bot tot op het bord’. Je kunt er dus heerlijk mals vlees bestellen, maar ook verse vissen en zeedieren. Het restaurant importeert zo veel mogelijk lokaal en seizoensgebonden, en ook de wijn is vrijwel altijd natuurlijk. We like!

Het adres van Bistro Flores in Nijmegen
Kelfkensbos 43
6511 TB Nijmegen

Bistrobar Berlin

Een ‘extra open minded’ keuken: ‘ruim denken, brutaal combineren’, zo omschrijft Bistrobar Berlin zichzelf. Ron Blaauw staat in verbinding met dit restaurant als zijnde ‘huisadviseur’. Dat schept garantie voor verrassende combinaties, en dat zie je zeker terug op de uitgebreide menukaart!

Het adres van Bistrobar Berlin
Daalseweg 15-17
6521 GE Nijmegen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.