Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

Deze geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus is één van die makkelijke gerechten die je helemaal in de oven maakt. De geuren, kleuren en smaken schreeuwen lente.

Toen we dit gerecht tegenkwamen op de website van Bon Appétit, dachten we: dit willen we maken. Het is super makkelijk: je legt alles in een ovenschaal en de oven doet de rest. Ideaal voor het begin van de lente, want daar passen deze kleuren en smaken perfect bij.

De geroosterde zalm gaart low en slow: op 135 graden. Het maakt trouwens niet zoveel uit of je één groot stuk zalm neemt, of meerdere stukjes. Na het garen trek je de zalm met een lepel uit elkaar, in grove stukken.

Zo maak je deze geroosterde zalm met citrus

Verwarm de oven voor op 135 graden en zet een ovenschaal of braadslee klaar.

Leg de plakjes venkel in de ovenschaal. Snijd de sinaasappel en citroen in hele dunne plakjes en leg die erbij. Doe er 4 takjes dille en de ringetjes chilipeper bij.

Bestrooi rijkelijk met zout en peper en schep door elkaar. Leg de zalm erbovenop en giet er ongeveer 2/3e van de olijfolie overheen.

Zet de zalm in de oven tot ‘ie mooi gaar is, ongeveer 30 tot 40 minuten.

Schep daarna de venkel en de citrus op een grote schaal, leg de zalm erbovenop en verdeel die met een lepel in losse stukken. Gooi de takjes dille weg en garneer met wat verse. Strooi naar smaak nog wat extra zout en peper over het gerecht en maak af met de rest van de olijfolie.

geroosterde zalm Pasen
Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.