Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 13 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu van Culy’s redacteur Winnie

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze keer geeft Culy’s redacteur Winnie haar ultieme weekmenu prijs.

Culy’s Winnie heeft een voorkeur voor recepten met groenten in de hoofdrol. En voor pittige Aziatische smaken. En voor dampende soepen bij guur herfstweer. Al deze elementen zie je terugkomen in Winnie’s weekmenu. Geniet ervan!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Waar gebeurd verhaal: toen Culy’s Winnie een tijdje terug de eerste gepofte knolselderij van het seizoen uit de oven schoof, belde ze meteen haar vriend op om hem te laten komen proeven van het gerecht. Die fantastisch verfijnde smaak van de groente vindt ze namelijk zó lekker dat ze er een lied over zou kunnen maken.

gepofte knolselderij met hazelnootpesto
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hangop

Dinsdag

Dit recept voor pittige dan dan noodles is één van Winnie’s favoriete recepten voor een doordeweekse avond. Bomvol Aziatische smaken, vol pit en met een grote troostfactor: Winnie is Culy’s Nancy eeuwig dankbaar voor het bedenken van dit geniale gerecht.

Dan dan noodles met vegan
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pittige dan dan noodles met pulled oats

Woensdag

Als Culy’s Winnie ‘s avonds op de bank kan ploffen (liefst met een toffe foodie film op) met een kom hete soep, dan is ze een gelukkig mens. Deze soep met kastanjes en kikkererwten heeft een hele verrassende smaak en is puur comfort.

Soep met kikkererwten en kastanjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: soep met kikkererwten en kastanjes

Donderdag

Kimchi jjigae is een fantastisch lekker Koreaans stoofpotje met buikspek, tofu, kimchi en gochujang. Toen Culy’s Winnie dit gerecht voor het eerst maakte, vermoedde ze dat het een ingewikkeld recept zou zijn. Het tegengestelde bleek echter waar. Kimchi jjigae is behoorlijk eenvoudig en komt sindsdien regelmatig op Winnie’s tafel.

Kimchi jjigae recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot met kimchi en buikspek)

Vrijdag

Als Culy’s Winnie zichzelf in één woord zou moeten omschrijven, dan is het eerste woord dat in haar opkomt: taco’s. Uiteraard met tortilla’s van maismeel, met een hoop verse koriander en limoen en met toppings waarvan je gaat watertanden als je er alleen maar naar kijkt. Deze taco’s met zalm, avocado en mangosalsa zijn een goed voorbeeld. En op vrijdag mag daar gerust een shotje Mezcal bij om het compleet te maken. Olé!

Taco's met zalm avocado-mangosalsa
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: taco’s met zalm en avocado-mangosalsa

Zaterdag

Op zaterdag neemt Winnie graag de tijd om een uitgebreider gerecht op tafel te zetten. Mexicaanse barbacoa bijvoorbeeld. Of homemade gyoza. Voor dit weekmenu kiest ze echter voor een langzaam geroosterde bloemkool in de oven, want wat is dat toch waanzinnig lekker. Superlekker met een sausje op basis van tahini en een salade met halloumi, granaatappelpitten en munt.

geroosterde bloemkool
Bron: Culy

> Naar recept: een hele bloemkool geroosterd in de oven

Zondag

Als je iets goed te maken hebt bij Culy’s Winnie, schotel haar dan deze Kantonese noodles met stukjes biefstuk en groene paprika voor. Daarvan vergeet ze immers al haar zorgen, zo perfect sluiten de smaken aan bij Winnie’s persoonlijkheid. Perfect na een zondagse herfstwandeling en bovendien zeer geschikt als anti-katervoedsel.

Kantonese noodles met biefstuk
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Kantonese noodles met stukjes biefstuk

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.