Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Kantonese noodles met stukjes biefstuk

VERSLAVEND! Dat is het woord waarmee we dit gerecht het beste kunnen omschrijven. Echt hoor, dit recept voor Kantonese noodles met stukjes biefstuk, groene paprika en chili is er eentje om in te kaderen en boven je bed te hangen.

Voor dit recept moet je even naar de toko voor van die lekkere, platte, brede noodles. Met wat geluk vind je daar meteen ook de XO Shiitake sauce (van het merk BaiShanZu), een Sechuanese chili-olie met stukjes shiitake.

Wij hebben dit goddelijke spul laatst zelf ontdekt en we willen sindsdien niets anders meer. Kun je de Shiitake sauce niet vinden? Kies dan een andere lekkere chili-olie.

Ter opfrissing: Culy legt uit: alles over verschillende soorten noodles

Kantonese noodles met biefstuk
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Kantonese noodles met biefstuk

Kook de noodles volgens de verpakking. Giet af en zet apart.

Snijd het vlees in fijne reepjes en doe het in een kom. Doe alle ingrediënten voor de marinade bij de kom, roer door mekaar en laat minstens een kwartiertje marineren.

Neem er een andere kom bij en doe er de polenta en 50 ml water in. Roer met een garde. Doe er nu de rest van de ingrediënten bij en roer tot er geen klontertjes meer zijn.

Verhit een pan op medium vuur en bak de gember aan in de neutrale olie. Voeg er na een minuut het vlees aan toe. Laat 2 à 3 minuten bakken, tot het vlees gaar is.

Voeg er de groene paprika en de bosui bij en roer met een houten lepel. Bak opnieuw zo’n 2 minuten. Schep het vlees en de groenten nu even over in een kom. Zet je vuur niet uit.

Giet nu de inhoud van de kom met saus in de pan en blijf goed roeren. Laat de saus een beetje indikken. Heeft de saus de gewenste textuur? Voeg dan de groenten en de noedels toe aan de pan en roer alles goed door mekaar.

Zet het vuur uit en verdeel het geheel over drie borden. Werk af met chili-olie en een paar ringetjes van de bosui.

Kantonese noodles met biefstuk
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met noodles?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.