Redactie
Redactie Diner 13 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: een hele geroosterde bloemkool uit de oven

Bloemkool is terug van weggeweest en dat vieren we met dit waanzinnige recept. Deze hele geroosterde bloemkool uit de oven is ideaal voor tijdens een uitgebreid diner, maar ook op een doordeweekse avond. 

Dit recept is geïnspireerd op dat van Yvette van Boven.

Hele geroosterde bloemkool
Bron: Culy.nl

Hele geroosterde bloemkool uit de oven

Ontdoe de bloemkool van het bladgroen en zet een grote (diepe) pan met water op het vuur. Breng aan de kook en voeg de bloemkool met een flinke snuf zout toe. Kook gedurende 15 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik (of ovenbestendige pan) met bakpapier. Meng 200 gram van de yoghurt met de citroenrasp en het -sap. Maal de komijn grof in een vijzel en voeg samen met de knoflook, kerrie, chilipoeder en chili flakes toe aan het yoghurtmengsel. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Haal de bloemkool uit de pan en spoel af met koud water. Heb je de tijd? Kook dan de bloemkool voor en laat afkoelen aan de lucht (in plaats van met het water). Dep vervolgens (indien nodig) droog met een schone theedoek.

Plaats de bloemkool in het bakblik en bedruip met het yoghurtmengsel. Bestrooi met extra peper en zout en rooster ongeveer 45-50 minuten in de oven. Controleer na 40 minuten hoe de bloemkool eruit ziet en bedek eventueel met een laagje aluminiumfolie als hij te snel verkleurt.

Serveer de geroosterde bloemkool uit de oven met de resterende yoghurt en bestrooi met de fijngehakte munt.

Bloemkool uit de oven
Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.