Redactie
Redactie Inspiratie 16 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Wat te doen met de restjes groenten van je spiralizer?

Heb je een spiralizer in huis, dan ken je het probleem vast en zeker: er blijft altijd een kontje over. Je kunt het natuurlijk in dunne reepjes snijden en mengen met de rest van de groenten, maar er is nog veel meer!

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor restjes groenten van je spiralizer, maar voor alle soorten groenten.

Tenzij je de restjes gelijk gaat gebruiken, kun je ze het beste in de vriezer bewaren. Gebruik een druk-en-sluit zakje, zodat je ‘m elke keer kan bijvullen. Gebruik vervolgens de restjes, bijvoorbeeld voor in een bouillon.

Gebruik de groenterestjes voor een simpele groentesoep en fruit ze aan met wat knoflook, een ui en wat harde kruiden als laurier en tijm. Giet er vervolgens kruiden- of kippenbouillon bij en laat de groenten garen. Pureer met een staafmixer en maak eventueel af met één van deze toppings.

Ben je dol op pasta? Verrijk dan een tomatensaus of roomsaus met blokjes gebakken of in de oven geroosterde groenten. Ideaal voor als je uit je voorraadkast kookt en ook handig bij een stoof, curry óf roerbakgerecht.

Liefhebbers van stamppot kunnen ook stukjes rauwe of kort gebakken groenten mengen door de puree. Zo wordt het iets minder winters en krijg je een keur aan smaken op je bordje.

Wil je de restjes groenten gelijk gebruiken? Snijd ze dan in reepjes of plakjes en serveer rauw als crudités, of rauw of gebakken door een salade.

Meer weten over de spiralizer en wat je er allemaal mee kunt doen? Kijk dan hier. 

spiraalsnijder gadgets food waste

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.