Redactie
Redactie Drinken 16 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Mr. Vino ontdekt… de Baltazar wijnbox

Soms komen er initiatieven voorbij waar ik als wijnliefhebber blij van word. Zo schreef ik in het verleden bijvoorbeeld over Vintake (online wijnadvies, offline bezorgd), over een hot zomerdrankje: Crémant Ice of het nieuwste op het gebied van wijn koelen: Winechill.

En nu kwam ik de Baltazar Wijnbox op het spoor. Een idee van twee jonge enthousiaste wijnliefhebbers. Het basisidee is simpel: een wijnabonnement in de vorm van een box met daarin drie verschillende wijnen, die elke maand voor € 33,- bij je wordt thuisbezorgd. Uiteraard elke maand andere wijnen en uiteraard makkelijk opzegbaar.

Echt interessant vind ik echter hun aanpak. De heren gaan zelf en route op zoek naar wijnboeren. Wijnboeren met passie én met een verhaal. Waardoor de box wijnen bevat die je niet zult aantreffen bij Nederlandse slijterijen en supermarkten.

In de doos vind je daarom ook uitgebreide info over de wijnboeren, smaakprofielen van de wijn, wat eet je daarbij, et cetera. Vanuit Culy-oogpunt zouden de wijn-spijs combinaties uitgebreider mogen zijn. Maar wat mij positief raakt is: het genieten van wijn wordt zoveel leuker als er ook een verhaal in je glas zit.

Overigens dronk ik drie Duitse wijnen uit de Baltazar Wijnbox: twee witte wijnen (Weisser Burgunder en een Riesling) en één rode (een lichtere rode wijn van de druiven Dornfelder en Portugieser). En door de info zat er in elk gedronken glas (van prima kwaliteit overigens) ook een leuk verhaal.

Ik ga de heren volgen en daag ze uit om elke maand met unieke wijnen én verhalen te komen. Santé.

Baltazar wijnbox

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.