Culy
Culy Inspiratie 25 feb 2016

Met deze toppings maak je van elke soep een feestje

Maak je graag soep, maar kan je af en toe een beetje extra va-va-voom gebruiken? Met deze toppings maak je van elke soep gegarandeerd een feestje! 

Kruiden

Te beginnen met kruiden, want als er iets een bom van smaak geeft is dat het wel. Of je nu tomaten- of champignonsoep hebt gemaakt, stick to your guns. Dat wil zeggen: gebruik het liefst kruiden die je al in de soep hebt verwerkt.

Denk aan koriander, peterselie, basilicum, dragon, bieslook of verse tijmblaadjes. En het zijn geen kruiden, maar fijngehakte bosuitjes of cressen zijn ook heerlijk!

Een kloddertje crème fraîche

Een kloddertje crème fraîche, zure room, yoghurt of een scheutje room kan een wereld van verschil maken, maar gebruik het niet te pas en te onpas (liever niet in bouillon-achtige soepen) en pas op met de dosering.

Ook lekker: een beetje geraspte Parmezaanse kaas of voor de echt stevige soepen blauwe kaas.

pompoen soep stock

(Olijf)olie

Het is zó simpel, maar een paar druppels extra vierge olijfolie, pompoenpit-, noten- of avocado-olie geven nét dat beetje extra.

Crispy bits

Iedereen houdt van knapperig, dus waarom niet in je soep? Ga voor hele fijne croutons (zelfgemaakt of gekocht), gebakken uitjes (lekker over kippensoep), fijngehakte noten, zaden of ouderwetse knapperballetjes.

Of wat dacht je van grof gemalen (of met je handen verkruimelde) tortillachips?

Soep croutons stock

Frisse limoen

Vooral bij frisse smaken kan een klein beetje limoensap zorgen voor precies dat beetje extra waar je naar op zoek was. Ook zijn citroen- en yuzusap heerlijk voor over soep.

Bacon is good for you

Tot slot: bacon! Of je nu daadwerkelijk bacon, pancetta of ontbijtspek gebruikt, bacon is altijd een goed idee.

Munt-doperwtensoep met pancetta
Reageer op artikel:
Met deze toppings maak je van elke soep een feestje
Sluiten