Redactie
Redactie Inspiratie 7 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

Variëren met gnocchi: 5 x helemaal anders

Gnocchi: we love it! Zeker omdat het te combineren is met zoveel lekkere ingrediënten. En op die manier heb je iedere keer, samen met die heerlijke gnocchi, toch een ander gerecht op tafel. Wij laten je graag zien hoe je met dit lekkere deegwaar kunt variëren.

1. Met groene asperges & prosciutto

Deze combinaties is lekker zomers: de frisse groene asperges, samen met een eitje, een lekkere roomsaus en Italiaanse prosciutto. Smullen maar! Klik hier voor het recept.

2. Met salieboter

Deze combinatie is simpel, maar goud. Salieboter alleen al geeft de gnocchi een heerlijke smaak. Maar als je de deegballetjes ook nog eens bakt in plaats van alleen te koken, heb je al helemaal een feestje op tafel. Klik hier voor het recept.

3. Met spinazie en kip

Het water loopt ons al in de mond bij het intypen van deze ingrediënten. Een heerlijk vullend maaltje dat ook nog eens gezonde ingrediënten bevat. Klik hier voor het recept.

4. Met pompoen-komijncrème

Een echt Italiaans recept en een heerlijke combinatie. Klik hier voor het recept.

5. Variëren met de basis

Je hoeft gnocchi natuurlijk niet altijd van alleen aardappel te maken. Je kunt heel veel andere ingrediënten voor het maken van gnocchi gebruiken. Je gebruikt hiervoor het basisrecept, maar vervangt de aardappels door een ander ingrediënt. Wij zochten een paar heerlijke variaties voor je op.

Gebruik bijvoorbeeld spinazie voor gezonde groene gnocchi! Of bieten, zodat ze een dieprode kleur krijgen. En wil je oranje gnocchi? Dan kun je wortel, pompoen of zoete aardappel gebruiken. Uiteraard geven deze drie ingrediënten wel andere smaken af.

Nog meer groene ingrediënten waarmee je deze pasta kunt maken? Broccoli is ook erg lekker om erdoorheen te doen. Je kunt ook bloemkool gebruiken waardoor hij er hetzelfde uitziet, maar toch anders smaakt. Of wat dacht je van geroosterde knoflook? Smullen! En ook met knolselderij of met maïs wordt het een heerlijk maaltje. En wist je dat je gnocchi ook zoet kunt maken door bijvoorbeeld perzik te gebruiken? Heerlijk als dessert in plaats van als hoofdmaaltijd.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.