Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 4 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de beroemde sojasaus-eieren van Momofuku (lekker bij ramen!)

Sojasaus-eieren zijn een delicatesse in Japan, maar ook bij restaurant Momofuku in New York tref je deze eitjes aan in je ramen. Het lijkt bijna alsof deze eieren een bruine schaal om zich heen hebben zitten, maar laat je niet foppen. De eieren hebben uren gemarineerd in sojasaus. In deze video ontdek je hoe je ze zelf kunt maken.

Soms zie je iets in een restaurant en móet je gewoon weten hoe je het zelf maakt. Deze sojasaus-eieren zijn super simpel en super lekker. Je moet even een paar uur wachten, maar dan heb je een bijzondere toevoeging aan je gerecht.

sojasaus-eieren van Momofuku

De beroemde sojasaus-eieren van Momofuku

De in sojasaus gemarineerde eieren zijn een echte delicatesse in Japan en worden meestal geserveerd bij ramen. Hoe langer je de eieren laat marineren, hoe intenser de smaak wordt.

Het gaat bij het maken van deze eieren om de marinade. Het hoeft namelijk niet alleen sojasaus te zijn, je kan ook sake, rijstazijn, lente-uitjes, gember of chilipepers toevoegen. Net wat je wilt en wat je persoonlijke smaak is!

Dit wil je eten: de langzaam gegaarde varkensschouder van Momofuku

sojasaus-eieren van Momofuku

Hoe maken ze deze sojasaus-eieren?

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze goddelijke sojasaus-eieren te maken. Pak een grote kom en doe daar suiker en warm water in. Dat meng je vervolgens met een garde, waarna je de sojasaus en de sherry-azijn toevoegt. Kook ondertussen de eieren voor 6 minuten en 50 seconden. Daarna mogen ze in een ijsbad, zodat ze makkelijker te pellen zijn.

Na het pellen dompel je de eieren onder in de marinade en zet je de kom voor 2 tot 6 uur in de koelkast om te marineren. Als ze klaar zijn met marineren, snijd je de eieren doormidden en besprenkel je ze met wat zout en peper.

Bekijk voor een uitgebreide beschrijving en de exacte hoeveelheden deze video:

Momofuku’s Soy Sauce Eggs | Genius Recipes

These soy sauce eggs are extremely versatile, according to chef Christina Tosi. You can vary the marinade as you like-add sake, scallions, ginger, mirin, garlic, chiles, or rice wine vinegar. What’s to stop you?

> Tip: deze sojasaus-eieren zijn heerlijk bij ramen: Culy Homemade: makkelijke Japanse ramen met rundvlees

Meer bijzondere gerechten van Momofuku ontdekken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.