Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: ‘ramen egg’ (eieren in sojasaus) voor bij Japanse noedelsoep

‘Ramen eggs’ (oftewel: eieren gemarineerd in sojasaus) zijn een bekend Japans hapje. Door de beroemde restaurantketen Momofuku in New York (van David Chang) groeiden ze wereldwijd in populariteit. Daar serveren ze de sojasaus-eitjes namelijk op Japanse ramen. Maar ook als (borrel)hapje zijn ze niet te versmaden.

We hebben op Culy al veel vaker geschreven over deze populaire ramen-eggs, maar een basisrecept om ze zelf te maken, ontbrak nog. Wij houden hiervoor altijd het recept aan uit Milk Bar Life, van Christina Tosi (die de zoete kant van Momofuku runde). Deze versie wordt ook geserveerd in Momofuku Noodle Bar, afgetopt met krokant gebakken uitjes en bieslook.Ook een idee voor je volgende borrel!

Deze eitjes maken is zó gepiept en simpeler kan haast niet. Houd er wél rekening mee dat de ramen eggs 2 tot 6 uur moeten marineren, voor het lekkerste resultaat. Elke kom noedelsoep knapt er van op, niet in de laatste plaats die uit een pakje instant noodles.

Culy Homemade: de makkelijkste ramen ooit (met instant noodles en mayonaise)

Sojasaus-eieren / ramen egg
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Recept voor ‘ramen eggs’

  1. Kook de eieren exact 6 minuten en 50 seconden. Dompel ze daarna onder in een grote kom met ijswater. Laat ze daarin afkoelen tot ze handelbaar zijn.
  2. Roer ondertussen de suiker door het warme water in een ruime kom, tot de suiker is opgelost. Voeg de sojasaus en sherry-azijn toe en zet opzij. Let op: verschillende merken sojasaus hebben een andere intensiteit en sommige smaken zouter dan andere. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef goed.
  3. Pel de eieren en leg ze samen met de marinade in een afgesloten bakje. Zorg dat de eitjes helemaal onder de marinade staan.
  4. Laat de eieren 2 tot 6 uur marineren. Hoe langer, hoe intenser (en ook zouter) de smaak.
  5. Haal de eieren daarna uit de marinade en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast tot gebruik. Snijd ze voor het opdienen doormidden en bestrooi met wat zeezoutvlokken en zwarte peper. Serveer de sojasaus-eieren bij ramen, snelle instant noedels of eet ze zo op.
Sojasaus-eieren / ramen egg / ramen ei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer Japanse ramen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.