Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 14 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Wow: de zoete aardappeltaart met kaviaar van Momofuku Ko

Wie afgelopen oudejaarsavond ging eten bij restaurant Momofuku Ko, kreeg iets heel bijzonders voorgeschoteld: zoete aardappeltaart met kaviaar. Het restaurant in New York luidde het nieuwe jaar feestelijk in met een bijzonder 10 gangen-menu. Het kostte wat, maar ja, dan sloot je 2017 wél af with a bang.

Zoete aardappeltaart

De zoete aardappeltaart werd geserveerd bij Momofuku Ko: één van de restaurants van de Momofuku-keten, in New York. Het restaurant werkt met een chef’s menu en heeft daarmee twee Michelinsterren weten binnen te slepen.

zoete aardappeltaart met kaviaar

Happy New Year

Je kon dus ook je oudejaarsavond doorbrengen in het restaurant, met een feestelijk 10 gangen-menu. Één van de gerechten van dat menu: deze luxe zoete aardappeltaart, rijkelijk belegd met kaviaar. Het gerecht is een creatie van Sean Gray: één van de chefs van het restaurant.

Dat kost natuurlijk wel wat: voor de eerste zitting betaalden de feestvierende New Yorkers die avond meer dan € 250,- euro per menu. Voor de tweede zitting zelfs meer dan € 380,- euro, maar voor hen werd er wél om 24:00 uur geproost met champagne.

Heb jij ook wel zin in een reisje naar New York? Je vindt Momofuku Ko aan 8 extra place in New York. Reserveren kan online.

zoete aardappeltaart kaviaar
zoete aardappeltaart kaviaar Momofuku
Bron: Momofuku

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.