Wow: de zoete aardappeltaart met kaviaar van Momofuku Ko
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2F00003zoete_aardappeltaart_met_kaviaar_Momofuku.jpg)
Wie afgelopen oudejaarsavond ging eten bij restaurant Momofuku Ko, kreeg iets heel bijzonders voorgeschoteld: zoete aardappeltaart met kaviaar. Het restaurant in New York luidde het nieuwe jaar feestelijk in met een bijzonder 10 gangen-menu. Het kostte wat, maar ja, dan sloot je 2017 wél af with a bang.
Zoete aardappeltaart
De zoete aardappeltaart werd geserveerd bij Momofuku Ko: één van de restaurants van de Momofuku-keten, in New York. Het restaurant werkt met een chef’s menu en heeft daarmee twee Michelinsterren weten binnen te slepen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2F00003zoete_aardappeltaart_met_kaviaar_Momofuku.jpg)
Happy New Year
Je kon dus ook je oudejaarsavond doorbrengen in het restaurant, met een feestelijk 10 gangen-menu. Één van de gerechten van dat menu: deze luxe zoete aardappeltaart, rijkelijk belegd met kaviaar. Het gerecht is een creatie van Sean Gray: één van de chefs van het restaurant.
Dat kost natuurlijk wel wat: voor de eerste zitting betaalden de feestvierende New Yorkers die avond meer dan € 250,- euro per menu. Voor de tweede zitting zelfs meer dan € 380,- euro, maar voor hen werd er wél om 24:00 uur geproost met champagne.
Heb jij ook wel zin in een reisje naar New York? Je vindt Momofuku Ko aan 8 extra place in New York. Reserveren kan online.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2F00002zoete_aardappeltaart_met_kaviaar_Momofuku.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2F00001zoete_aardappeltaart_met_kaviaar_Momofuku.jpg)