Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 9 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Hokkien noedels met garnalen

Als foodies vinden we het belangrijk om onze lezers te laten zien hoe makkelijk het is om lekkere maaltijden op tafel te zetten zonder het gebruik van pakjes en zakjes. Kijk maar naar Hokkien noedels met garnalen, die je in 20 minuten klaar hebt!

Wist je dat hokkien noedels kan verwijzen naar verschillende gerechten? Hokkien is namelijk een regio in China waar verschillende gerechten naar zijn vernoemd over heel zuidoost Azië. Denk aan de Singaporese variant van gebakken noedels, maar ook Penang noedels uit Maleisië die in een bouillon worden geserveerd. Voor dit recept van Hokkien noodles met garnalen maken we de variant uit Sinagpore én Kuala Lumpur, met een saus van sojasaus en oestersaus en één hele Chinese kool, spitskool én spinazie.

Hokkien noedels met garnalen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Wil je de hokkien noedels zo authentiek mogelijk maken? Ga dan naar de Aziatische toko en haal daar een pakje met Hokkien noedels. Dat zijn dikke eiernoedels. Maar je kunt ook kiezen voor de noedels die je al in je voorraadkast hebt liggen.

Hokkien noedels met garnalen

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik je voorgekookte noedels? Maak ze dan los door ze 1 minuut in kokend water te weken en laat vervolgens uitlekken.
  2. Zet een wok op het vuur en voeg de olie toe. Doe zodra de olie heet is, de Chinese kool en spitskool in de pan en bak zo’n 5 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de garnalen toe aan de kool en bak tot ze rondom roze kleuren. Voeg ook 1 eetlepel van de sojasaus toe en bestrooi met chilivlokken en witte peper, om de garnalen op smaak te brengen.
  4. Doe de noedels en spinazie in de wok en schep het geheel goed om. Meng de overgebleven sojasaus met de donkere sojasaus, oestersaus en honing en voeg toe aan de wok en roer, zodat alle ingrediënten van de Hokkien noedels bedekt zijn met de saus.
  5. Haal van het vuur en voeg de bosuien toe aan de pan, en laat een kwart over ter decoratie. Schep de noedels voor een laatste keer om en verdeel daarna over de borden. Bestrooi met bosuien en extra chilivlokken.
Hokkien noedels met garnalen
Bron: Hokkien noedels met garnalen

Nog meer recepten zonder pakjes of zakjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.