Redactie
Redactie Inspiratie 14 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit wil je eten: de langzaam gegaarde varkensschouder van Momofuku

Twijfel je nog of je een vliegticket naar New York moet boeken? Na het zien van deze langzaam gegaarde varkensschouder van Momofuku wil je gelijk het vliegtuig in stappen!

Momofuku in New York is hét restaurant dat wereldberoemd werd door hun geweldige steamed buns met buikspek.

De buns bleven niet onopgemerkt en inmiddels is het restaurant onder leiding van David Chang uitgegroeid tot een imperium met maar liefst dertien zaken in New York, Washinngton D.C., Sydney en Toronto.

Zoals je kunt begrijpen is het niet bij de gestoomde broodjes gebleven en lopen de gerechten uiteen van noodles tot ijsjes en van zoete broodjes tot de meest goddelijke langzaam gegaarde varkensschouder.

Dat laatste, ook wel Bo Ssam genoemd, is voor ons reden genoeg om de oceaan over te vliegen en bestel je bij de Momofuku Ssäm Bar.

Het vlees in dit van oorsprong Koreaanse gerecht wordt eerst gemarineerd en vervolgens urenlang gegaard in de oven, totdat het vlees zó zacht is dat het van het bot af valt. Je serveert het onder andere met blaadjes sla (deze fungeren als een soort wrap), witte rijst, een saus van gember en bosui, oesters en natuurlijk ook kimchi.

Het recept

Lukt het je niet om binnenkort een bezoekje te brengen aan the city that never sleeps? Snappen we volkomen. Gelukkig kun je met één druk op de knop het Momofuku kookboek met Chang’s favoriete recepten bestellen.

Hierin vind je niet alleen de receptuur voor de volprezen steamed buns, maar ook deze fingerlicking good varkensschouder.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.