Redactie
Redactie Inspiratie 14 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit wil je eten: de langzaam gegaarde varkensschouder van Momofuku

Twijfel je nog of je een vliegticket naar New York moet boeken? Na het zien van deze langzaam gegaarde varkensschouder van Momofuku wil je gelijk het vliegtuig in stappen!

Momofuku in New York is h茅t restaurant dat wereldberoemd聽werd聽door hun geweldige steamed buns met buikspek.

De聽buns聽bleven niet onopgemerkt en inmiddels is het restaurant onder leiding van David Chang聽uitgegroeid tot een imperium met maar liefst dertien zaken聽in New York, Washinngton D.C., Sydney en Toronto.

Zoals je聽kunt begrijpen is het niet bij de gestoomde broodjes gebleven en lopen de gerechten uiteen van noodles tot ijsjes en van zoete broodjes tot de meest goddelijke langzaam gegaarde varkensschouder.

Dat laatste, ook wel Bo Ssam genoemd,聽is voor ons reden genoeg om de oceaan over te vliegen en bestel je bij de Momofuku Ss盲m Bar.

Het vlees in dit van oorsprong Koreaanse gerecht wordt eerst gemarineerd en vervolgens urenlang gegaard in de oven, totdat het vlees z贸 zacht is dat het van het bot af valt.聽Je serveert het onder andere met blaadjes sla (deze fungeren als een soort wrap), witte rijst, een saus van gember en bosui, oesters en natuurlijk ook kimchi.

Het recept

Lukt het je niet om binnenkort een bezoekje te brengen aan聽the city that never sleeps?聽Snappen we volkomen. Gelukkig kun je met 茅茅n druk op de knop het Momofuku kookboek met Chang鈥檚 favoriete recepten bestellen.

Hierin vind je niet alleen de receptuur voor de volprezen steamed buns, maar ook deze聽fingerlicking good varkensschouder.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy n贸g lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 馃

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.