Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 18 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

11x snelle ovenschotels die simpelweg altijd goed zijn

Soms wil je uren in de keuken staan, soms wil je urenlang precies niks doen. In dat laatste geval bieden ovenschotels de uitkomst. Je bereid wat voor en de oven doet de rest, zodat jij je wederom op de bank kunt draperen. Speciaal daarvoor hebben we snelle ovenschotels met precisie voor je op een rij gezet.

Stuur ze regelrecht je favorietenlijst in.

Met deze ovenschotels zit je gebakken

Weinig moeite, snel klaar en een feest om op tafel te zetten: de ovenschotel vervult vele dromen. Niks gezelligers dan een grote schaal op tafel, bomvol comfort food. Makkelijk voor doordeweekse dagen, uiterst gezellig voor in het weekend.

Old school

Een ovenschotel is geen ontdekking van de laatste tijd, we weten immers al langer van het gemak dat het gerecht met zich mee kan brengen. Van een jachtschotel tot een variant met prei: ken je klassiekers met deze bekende varianten.

Jachtschotel met gehakt
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Met pasta

Waarom op het fornuis als het ook in de oven kan? De lasagne leerde ons ooit al: pasta kan net zo lekker in de oven bereid worden als in de pan. Met natuurlijk wat bonuspunten voor de goudgele kaaskorst er bovenop. Aangezien lasagne net iets te veel tijd kost voor deze categorie, hebben we wat makkelijkere exemplaren met pasta voor je verzameld.

rigatoni al forno
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Verrassend lekker

Oké, de klassiekers en de op de Italiaans-geïnspireerde versies hebben we onder de knie, door naar de categorie met wat meer verrassingen. Een rokerige versie met halloumi of een Indisch-geïnspireerde ovenschotel? Wij zeggen er geen nee tegen.

rokerige ovenschotel met halloumi en tomaat eenpansgerecht
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer snels uit de oven:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.