Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 16 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok-hack)

Ons recept voor gebakken feta uit de oven is al een populaire Culy-favoriet geworden. In dit recept maken we er een complete maaltijd van: een snelle pasta met gebakken feta uit de oven. Misschien zag je ‘m al voorbij komen op TikTok, waar deze ‘hack’ viral ging.

Dit recept voor snelle pasta met gebakken feta uit de oven ontplófte haast op TikTok. Sterker nog: toen het voor het eerst viral ging in 2019 dankzij een Finse foodblogger, raakte de voorraad feta in Finland compleet uitverkocht. In 2020 ging het nog een keer viral op het sociale medium, waar het onlangs aan zijn derde ereronde begon.

Nu zijn natuurlijk niet alle TikTok hacks even geslaagd (en zijn wij de enigen die zich afvragen waarom die wrap-hack zo populair was, aangezien je met het beleggen van een wrap op de ‘normale’ manier evenveel tijd kwijt bent?), maar er zijn van die slimmigheidjes die we toch wel erg tof vinden. Neem bijvoorbeeld de sushi hack: zo ongeveer de simpelste manier denkbaar om je trek in sushi razendsnel mee te stillen.

Met deze sushi hack van TikTok maak je de makkelijkste sushi-sandwich ooit

Gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Baked feta pasta

In het geval van de ‘baked feta pasta’ – of pasta met gebakken feta uit de oven zo u wil – waren wij direct geïnteresseerd. Dat komt ook doordat het ons meteen deed denken aan ons recept voor gebakken feta uit de oven (feta saganaki): een grote favoriet op de redactie.

Onderstaand recept doet een beetje hetzelfde, maar je maakt er een complete maaltijd van, doordat je de gebakken feta vervolgens roert tot een saus en die mengt met gekookte pasta. We moeten toegeven: dat is toch best briljant bedacht van die TikTokkers. Uiteraard hebben we ‘m wel nog een beetje leuk aangekleed, voor extra smaak. Want het moet wel Culy blijven hè?

Culy Homemade: Griekse gebakken feta uit de oven met olijven (feta saganaki)

Pasta met gebakken feta TikTok hack
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pasta met gebakken feta uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de kerstomaten over een ovenschaal en meng ze met wat van de olijfolie, zout en peper. Leg het blok feta in het midden van de ovenschaal. Knijp de citroen uit boven de schaal en leg ‘m er knus bij. Plet de tenen knoflook en gooi ze met schil en al in de schaal. Verdeel ook de olijven en rode ui over de ovenschaal.

Bestrooi de feta met de gedroogde oregano en chili en druppel de rest van de olijfolie eroverheen. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhoog de temperatuur van de oven daarna naar 225 graden en laat nog 10 minuten bakken.

Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de ovenschaal uit de oven en haal de tenen knoflook en de citroen eruit. Schep de inhoud van de ovenschaal door elkaar zodat er een saus ontstaat. Meng de gekookte pasta erdoorheen en maak af met de verse basilicum.

Baked feta pasta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.