Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 17 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Yachaejeon: Koreaanse pannenkoek (snelle groentepannenkoek met dipsaus)

Deze groentepannenkoek met een snelle dipsaus is de ideale manier om restjes groente op te maken. Deze Koreaanse pannenkoek heet yachaejeon en is krokant, snel klaar en vooral makkelijk om te maken. Ben je al om?

Deze groentepannenkoek doet je misschien een beetje denken aan okonomiyaki, een Japanse hartige pannenkoek. Toch zit er verschil in. Zo gaan er meer soorten groenten in de Koreaanse versie. Ook dip je de pannenkoek in een sausje – pajeon – en gaat er geen saus bovenop.

Verder wordt de pannenkoek gemaakt met een stuk minder beslag, want yachaejeon bestaat vooral uit gesneden groenten met een dun en krokant laagje.

De Koreaanse pannenkoek kun je eten tijdens de lunch, maar wij vinden ‘m ook lekker tijdens een groot diner met verschillende Aziatische gerechtjes. Let op: doordat ‘ie wordt gebakken met flink wat olie, is de groentepannenkoek erg machtig.

Alles over shin ramyun: de razend populaire Koreaanse instant ramen

Koreaanse pannenkoek | Yachaejeon | groentepnannekoek
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Recept: Koreaanse pannenkoek (makkelijke groentepannenkoek met dipsaus)

  1. Meng voor de dipsaus de sojasaus met mirin, sesamolie, sesamzaadjes en chilivlokken in een kom. Zet in de koelkast terwijl je de groentepannenkoek maakt.
  2. Snijd alle groente in dunne reepjes en plakjes én bestrooi met zout.
  3. Meng in een kom de bloem met het water en zout tot een glad beslag. Doe vervolgens de groente erbij en schep het geheel om. Zorg dat alle groenten zijn bedekt met het beslag.
  4. Verhit in een grote koekenpan de olie. Laat goed heet worden en giet vervolgens de vulling van de Koreaanse pannenkoek in de pan. Druk goed aan en laat 5 minuten aan één kant bakken op middelhoog vuur.
  5. Zet een bord op de Koreaanse pannenkoek en draai de pan om. Haal het bord ervan af en schuif vervolgens de de groentepannenkoek weer in de pan, met de gebakken kant naar boven wijzend. Bak de onderkant in 4 minuten krokant en draai vervolgens nog één keer om. Zo gaart ‘ie goed vanbinnen en voorkom je dat de pannenkoek aanbrandt.
  6. Snijd de yachaejeon in stukken en serveer samen met de dipsaus.
Koreaanse pannenkoek | Yachaejeon | groentepannenkoek
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer leuke Koreaanse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.