Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle pastramiragù met gnocchi uit de oven

Snelle pastramiragù, gnocchi en courgette uit de oven, samen met harde blauwe kaas en rucola? Krijg je al een glimlach op je gezicht? Wij wel! Makkelijker dan deze gnocchi kan het bijna niet worden. 30 minuten, 1 pan pruttelen en 1 ovenschaal om te roosteren. Lekker je handen vrij om even verder door Culy te snuffelen.

Ragù is een soort basissaus voor allerlei pasta’s, je kunt hem maken met lams- of rundvlees, met verse tomaten of uit blik. Er zijn veel geheimen rondom het maken van een geweldige ragù, maar in dit gerecht vinden we dat we wel vrij dicht in de buurt komen.

Een goede zon en wijn erbij en je waant je zo in Italië. Meer weten over ragù, lees dan dit artikel: wat maakt een goede ragù een goede ragù? (dit zijn de do’s en don’ts)

Culy Homemade: gnocchi met witte asperges, spinazie en pancetta

Snelle pastramiragù met gnocchi uit de oven 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de gnocchi en de courgette over de bakplaat met bakpapier. Meng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Zet in de oven voor 25-30 minuten, totdat de gnocchi licht krokant en gaar is.

Maak ondertussen de ragù. Verwarm een scheut olijfolie met de roomboter in een brede koekenpan. Bak eerst de fijngesneden groente en knoflook op hoog vuur gedurende 1 à 2 minuten. Zet zacht en laat 4 à 5 minuten zachtjes bakken.

Schuif de groente een beetje naar de zijkant van de pan en voeg de pastrami toe. Bak deze kort aan. Voeg melk, rode wijn en de tomaatjes toe. Laat 20-25 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Meng de rucola door de gnocchi als deze nog heet is en schep in de borden. Schep de saus erover heen en maak af met de kaas en basilicum.

Gnocchi met pastrami ragu
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Culy Homemade: gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in één pan

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.