Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 26 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gado gado van de bakplaat (onze nieuwe favoriete manier om salades te maken)

Dat we bij Culy fan zijn van traybakes, is geen publiek geheim. Onze nieuwe favoriete variant is deze gado gado van de bakplaat. Je verwarmt één of twee ingrediënten in de oven en voegt daarna al je koude ingrediënten toe. Noem het een salade van de bakplaat of een traybakesalade.

Gado gado is het ideale gerecht voor een salade van de bakplaat. Normaal gesproken wordt de pindasaus lauwwarm geserveerd, maar voor dit recept serveren we die koud. Het warme element in dit gerecht is de aardappel. We smashen de krieltjes en bakken ze tot knapperige perfectie. De stukjes tempeh bakken we mee tot ze lekker sticky zijn.

Je salades zijn nóg lekkerder op een bakplaat en dit is waarom

traybakesalade gado gado
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Recept voor Gado Gado van de bakplaat

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Kook de krieltjes in gezouten water tot ze net niet helemaal gaar zijn.
  2. Giet af en voeg toe aan een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de krieltjes zo plat mogelijk met een glas of een ander voorwerp. Druppel wat olijfolie over de smashed potatoes heen en bestrooi met zout. Zet in de oven en bak in 25 minuten krokant.
  3. Meng in een kom de ketjap, de palmsuiker en wat zout door elkaar heen. Snijd de tempeh in blokjes en meng met de saus.
  4. Bak de laatste tien minuten mee in de oven samen met de krokante aardappels.
  5. Meng ondertussen voor de saus de pindakaas, de geraspte knoflook, palmsuiker, de sambal badjak, het sap van de limoen, de vissaus en de sojasaus door elkaar heen. Verdun eventueel met water of extra limoensap.
  6. Snijd de Chinese kool in flinterdunne reepjes, halveer de eieren, snijd de tomaat in partjes en de komkommer in plakjes.
  7. Laat de knapperige aardappel en tempeh afkoelen en verdeel daarbij alle groentes gelijkmatig over de bakplaat.
  8. Verdeel de saus over de plaat en meng alles door elkaar heen.
  9. Strooi de koriander over de salade heen en serveer in kommen.
traybakesalade gado gado
Bron Melvin Sturm voor Culy

Meer traybake recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.