Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 19 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle kip teriyaki met véél groenten uit de oven

Deze snelle kip teriyaki is binnen een mum van tijd klaar. Met dank aan je bakplaat. Daarop bak je kippendijen en héél veel groenten binnen een half uur gaar. Allemaal in een goddelijke homemade teriyakisaus.

Wij kunnen inmiddels niet meer zonder onze bakplaten. Want daarop maak je met heel weinig moeite een complete maaltijd klaar.

Voor dit gerecht, dat is geïnspireerd op een recept van het blog Life Made Sweeter, maak je eerst teriyakisaus in een pannetje (duurt vijf minuten). Die gaat daarna over de kip en de groenten, die je zó de oven in schuift. Een mooie maaltijd voor doordeweeks.

snelle kip teriyaki
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je zelf teriyakisaus

Maak eerst de saus. Meng daarvoor alle ingrediënten met een garde in een steelpannetje. Breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra het mengsel begint te bubbelen en twee keer zo dik is geworden, haal je het van het vuur af.

Zo maak je de snelle kip teriyaki

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Zet een groot bakblik (of een bakplaat) klaar. Bekleed het met aluminiumfolie: de teriyakisaus kan erg aanbakken op de bodem en zo voorkom je dat je die straks moet losbikken. Bestrijk de folie met wat neutrale olie.

Leg de kipdijfilets erop en smeer ze aan beide kanten in met wat teriyakisaus. Zorg dat je in ieder geval de helft van de saus nog overhoudt, voor later. Bak de kip 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze er dan uit, bestrijk ze nogmaals met de saus en draai ze om. Bestrijk ook die kant met de saus.

Schik de groenten om de stukken kip heen en hussel er 1/4 theelepel sesamolie en de rest van de teriyakisaus doorheen. Strooi ook wat zwarte peper over de groenten.

Zet het geheel nog 15 tot 20 minuten in de oven, tot de kip gaar is. Haal de groenten er eventueel al eerder uit, mocht de kip nog een paar minuten langer nodig hebben.

Bestrooi de kip met sesamzaadjes en de bosui. Eventueel kun je er nog wat kant-en-klare noodles doorheen husselen (die nemen de teriyakisaus ook zo lekker op) of wat rijst. Of hou het op kip met veggies.

snelle kip teriyaki

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.