Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 9 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de lekkerste recepten voor een etentje met 8 personen

Als je eters over de vloer hebt, kan het nog best wel stressvol zijn om een geschikt menu samen te stellen. Wij hebben voor 8 personen leuke recepten voor je bij elkaar gezocht.

Gasten die mee-eten zijn natuurlijk ontzettend leuk, zonde om dat te verpesten met stress in de keuken. Met deze ideeën en recepten zet je binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel, of maak je het etentje extra gezellig door het samen te doen!

Zoek je nog meer inspiratie voor gerechten met een grotere groep: 16 gerechten voor veel personen

Uiensoep

Hiermee zit je eigenlijk nooit fout. Het vult goed, is heerlijk van smaak en bovendien ben je er vrij snel klaar mee! Bij onderstaand recept kun je de hoeveelheden van verdubbelen, zodat je een grote pan hebt voor 8 personen. Handig: maak het lekker de dag van tevoren klaar.

Recept: Zo maak je Franse uiensoep

Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio e olio recept
Bron: Culy.nl

Het ideale aan dit recept is, dat het heel minimalistisch is. En dáárom is het juist zo lekker. Doe het recept keer vier, maak deze spaghetti in een pan en je hebt een originele Italiaanse maaltijd waar iedereen zijn vingers bij opeet.

Recept: Spaghetti aglio e olio zelf maken

Gnocchi met courgette

Gnocchi recept met spinazie en courgette | comfort food | makkelijk weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gnocchi is lekker snel klaar en heerlijk fluffy. Je kan het in grote hoeveelheden maken, wat dus extra handig is voor dit soort etentjes. Doe het recept maal twee en maak er een lekkere salade bij!

Recept: Zo maak je deze heerlijke gnocchi met courgette 

Libanese maaltijdsalade

Libanese maaltijdsalade fattoush
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Deze salade is zo genoemd ugly delicious. Makkelijk om dit recept voor 8 personen te maken en je hebt hier echt iets bijzonders mee!

Recept: Libanese maaltijdsalade met gegrilde kip

Pasta uit de oven

ovengrill ravioli
Bron: Culy

Hier hebben we meer dan één recept van op Culy. Ovenmaaltijden zijn sowieso ideaal, maar maak het extra bijzonder door pasta uit de oven te serveren. En terwijl je maaltijd afbakt, kun je lekker aan de borrelhapjes!

Spruitjesstamppot

Spruitjes hebben toch wat feestelijks. En stamppot is ideaal om voor een grotere groep eters te maken. Dus deze combinatie kan niet aan deze lijst ontbreken. Vermenigvuldig met twee en geniet!

Recept: Zelf spruitjesstamppot maken

Pizza

Het zál toch eens niet. Maar goed, deze moet er echt bij. Pizza is ideaal voor als je eters hebt die speciale voorkeuren hebben. Een pizza kun je supermakkelijk costumizen. Bovendien is het gezellig om samen te doen, ook met kinderen!

Bekijk hier onze favoriete recepten voor zelfgemaakte pizza 

Vietnamese loempiaschotel

Vietnamese loempiaschotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dit is een recept dat echt iedereen lekker vindt en bovendien heb je het supersnel klaar! En het is weer eens wat anders dan een grote pan pasta.

Recept: Zo maak je supersnel een loempiaschotel voor je gezelschap

Gourmetten

Het is natuurlijk een beetje een cliché voor de feestdagen, maar gourmetten is door heel het jaar leuk hoor! Bovendien is het perfect voor als je met een grotere groep bent.

En ook dit idee is handig voor als je eters hebt met verschillende voorkeuren. Je kan iedereen ook zelf wat mee laten nemen, extra leuk!

We hebben even de handigste inspiratie voor je onder elkaar gezet:

Kaasfondue

Houden al je gasten van kaas? Dan is kaasfondue een leuke optie om te maken. Je bent er vrij snel mee klaar en je kunt er lekker creatief mee zijn. Houd wel in gedachten dat je waarschijnlijk twee (fondue)pannen nodig hebt voor de kaas op tafel.

Kaasfondue: tips & tricks om het écht lekker te maken

Meer receptenlijstjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.