Redactie
Redactie Recepten 3 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Franse uiensoep van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer een klassieke Franse uiensoep.

Pel en snij de uien in halve ringen. Pel en snij de knoflook fijn. Bak de uien in etappes in de boter in een koekenpan. Bak/stoof ze eerst circa 20 minuten zacht tot ze slinken en vervolgens 10 minuten op hoog vuur bruin. Bak de knoflook 1 minuut mee en breng op smaak met zout en peper. Blus de uien af met rode wijn. Schep de uien uit de koekenpan en in een kookpan.

Vul de fond aan met water tot 1,2 liter totaal, giet bij de uien in de kookpan en voeg het laurierblad toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat circa 30 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Verwarm de ovengrill. Beleg sneetjes brood met om en om plakjes mozzarella en dunne plakjes appel. Bestrooi ze met Parmezaanse kaas. Vul kommen met uiensoep en leg de toast erop. Zet de kommen in de oven en grill ca. 3 min. tot de kaas is gesmolten. Je kunt de toast met kaas en appel ook apart roosteren in de oven en later op de uiensoep leggen.

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.