Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gnocchi met courgette, bruine boter en citroen

Van een goed gnocchi recept worden we altijd blij. En deze gnocchi met courgette, bruine boter en citroen is niet alleen een heel makkelijk recept, maar ook nog eens een heel snel recept. Met niet teveel ingrediënten.

Wist je dat de combinatie bruine boter (beurre noisette) met citroen góddelijk is? Je zult wel zien – of liever gezegd: proeven – als je dit recept maakt. Ook lekker met de gestampte pistachenoten, die we vlak voor het opdienen als juweeltjes over de gnocchi strooien.

Gnocchi recept met spinazie en courgette | comfort food | makkelijk weekmenu
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je gnocchi met courgette, bruine boter en citroen

Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel.

Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Waarschijnlijk zijn ze binnen 1 tot 1,5e minuut gaar en komen ze bovendrijven. Giet af.

Bak de courgettes in 3 minuten gaar in een ruime koekenpan met een beetje olijfolie op medium tot hoog vuur. Als je pan niet groot genoeg is, moet je dit misschien in twee keer doen. Schep ze uit de pan en leg ze opzij.

Zet het vuur laag en voeg de stukjes boter toe aan de pan. Laat ze smelten en veranderen in bruine boter (beurre noisette). Dat duurt ongeveer 3 minuten, tot je een heerlijke, hazelnoot-achtige geur ruikt.

Doe de basilicumblaadjes bij de boter (pas op: dat kan spatten!) en laat ze ongeveer een minuutje bakken, tot ze donkergroen kleuren.

Voeg het citroensap toe aan de pan (dit kan wederom spatten) en roer de babyspinazie erdoor, tot de blaadjes zijn geslonken.

Doe de gnocchi bij de bruine boter, laat kort doorwarmen en voeg dan ook de courgettes toe.

Dien de gnocchi met courgette op met een handje verkruimelde pistachenoten en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Op zoek naar een lekker gnocchi recept?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.