Culy Homemade: snelle Vietnamese loempiaschotel

Deze Vietnamese loempiaschotel vindt iedereen lekker. Hij bevat al het goede van een Vietnamese loempia, maar dan in een pan. Daarnaast is het ook nog eens een supersnel én supermakkelijk gerecht om te maken.

Dit recept van Thekitchn kun je natuurlijk zelf naar smaak aanpassen. Zo voegden wij nog wat knapperige taugé toe, maar wat dacht je van mihoen of reepjes omelet? Lekker!

Vietnamese loempiaschotel

Zo maak je deze Vietnamese loempiaschotel

Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote koekenpan (alle ingrediënten moeten er straks in passen) op medium vuur.

Voeg de gesnipperde ui toe en laat 2 minuutjes zachtjes bakken. Schuif de uien dan naar één kant van de pan en voeg het gehakt toe. Laat het mooi bruin bakken, maar pas op dat de uien niet teveel verkleuren.

Doe de knoflook en gehakte gember bij het gehakt en laat 2 minuten meebakken, tot je keuken heerlijk ruikt. Beide koolsoorten mogen erbij, evenals de reepjes wortel en de sojasaus. Schep even door en laat dan nog 3 minuten bakken, tot de groenten beetgaar zijn. Roer dan de taugé erdoorheen.

Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie en rijstazijn toe. Roer en bestrooi dan met de gehakte bosui. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe en serveer met wat zoete chilisaus.