Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

5 vragen aan… Pien Wekking: “Het meest overschatte ingrediënt? Hier ga ik geen vrienden mee maken..”

In Culy’s vaste rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Pien Wekking alias Pien laat haar eten zien.

Over Pien

Ze enthousiasmeerde een complete generatie studenten via Instagram om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Inmiddels doet ze dat ook analoog: na haar debuterende kookboek Pien laat haar eten zien, volgde afgelopen jaar – met veel succes – Pien laat haar eten zien vol. 2. Hoog tijd dus om haar te vragen naar haar geheime adressen én een ingrediënt waar ze stiekem niet zoveel mee heeft.

1. Wat is het lekkerste dat je afgelopen week hebt gegeten?

Ik was afgelopen weekend in Gent en daar ervaarde ik twee heel verschillende culinaire hoogtepunten: bij restaurant Lof een oester met soto en krokante kippenhuid, wat echt een fantastisch smaakvol gerecht was. Het andere was Zwevezeelse Florentines van chocolatier Van Hoorebeke, waar ik gelijk een paar zakjes van mee naar huis heb genomen om iedereen te laten proeven.

2. Wat is je favoriete snack?

Bitterballen. Mits ze goed gevuld en goed knapperige gefrituurd zijn. Of foccacia met wat olijfolie. Of goede olijven. Arancini van left-over risotto. Nou, je begrijpt het, ik kan nog wel even doorgaan.

3. Als je iets moest maken met wat je nu in huis hebt, wat zou dat zijn?

Een kimchi tosti. Ik heb altijd kimchi, brood en kaas in huis. Ik meng wat roomkaas met gochujang, geraspte mozzarella en cheddar en verdeel dit over de helft van een ciabatta. Daar verdeel ik de kimchi over en dan klap ik het broodje dicht. Bakken in een pan (pantosti’s zijn the best!) met boter en daarna genieten.

4. Je favoriete (geheime) adres om boodschappen te doen?

Ik ben gek op Casa del Gusto op de Kerkstraat. Ze hebben prachtige producten en ze zijn waanzinnig behulpzaam. Vaak wordt er geraden wat ik ga maken zoals een traditionele carbonara of tiramisù al pistacchio.

Pasta carbonara
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

5. Welk ingrediënt vind je overgewaardeerd en welke juist ondergewaardeerd?

Ik ga hier geen vrienden mee maken, maar ik vind tahini overgewaardeerd. Ik vind het vaak helemaal geen goede toevoeging aan gerechten of dressings. En ondergewaardeerd – ik kan het niet vaak genoeg zeggen: citroen. Citroen hoort thuis in het rijtje peper en (zee)zout: door citroensap of -rasp toe te voegen verandert het hele smaakprofiel van een gerecht.

Meer van deze rubriek:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.