Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 7 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

9 x makkelijke hapjes voor bij de borrel, je verjaardag, etc

Gemak dient de mens. Oók wat betreft het maken van lekkere (borrel)hapjes. Deze makkelijke hapjes heb je in een mum van tijd gemaakt en zijn toch bijzonder om te serveren. Weer ‘s een keer wat anders dan de standaard prikker met een basilicumblaadje, cherrytomaatje en bolletje mozzarella.

Ook heel easy: deze recepten voor makkelijke borrelhapjes bevatten maar 2 ingrediënten. Tel uit je (tijd)winst.

Makkelijke hapjes

Met deze eenvoudige hapjes verras je je gasten en hoef je zelf niet te lang in de keuken te staan.

1. Bruschetta en crostini

Bruschetta en crostini kan je zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Deze recepten voor bruschetta en crostini vormen het ideale, makkelijke hapje voor de luie (of slimme!) thuiskok.

> Naar recept: Bruschetta met zongedroogde tomaatjes en Parmezaan
> Naar recept: Crostini’s met geitenkaas, verse vijgen en walnoten

2. Gegrilde perzik

Gegrilde perzik met prosciutto
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Deze gegrilde perzik met Prosciutto en dragon is een heerlijk voor bij een drankje in de zon. Klein drupje (witte) balsamico-azijn erop en je hebt een topcombi die je zó in elkaar flanst.

> Naar recept: Gegrilde perzik met Prosciutto

3. Flatbread of tortilla chips met dip

Een persoonlijke favoriet op de Culy-redactie is tortilla chips of brood met lekkere dips. Wij hebben een aantal overheerlijke dips op een rijtje gezet die je makkelijk maakt én een stuk lekkerder zijn dan de standaard dips uit de supermarkt.

4. In chocolade gedipte vijgen met zeezout

Niet elk hapje hoeft hartig te zijn. Er zijn ook heerlijk zoete hapjes die perfect op de borreltafel passen ter afwisseling. Deze chocolade-vijgen met zeezout zijn de perfect zoet-zout combo én echt ‘s een keer wat anders.

Maak ze van tevoren en laat ze opstijven in de koelkast.

> Naar recept: In chocolade gedipte vijgen met zeezout

5. Patatas bravas

De key voor goede patatas bravas? Een super goed sausje. Daarvoor hussel je de benodigde ingrediënten door elkaar. Wat je verder nog moet doen is de (zoete) aardappel in de oven roosteren en klaar is Kees!

> Naar recept: Patatas bravas van zoete aardappel

6. Tortilla van je aangebroken zak hips

Iedereen heeft wel ‘s een zak chips waar nog wat over is. Maak er een tortilla van als makkelijk hapje! In de video wordt uitgelegd hoe je in een handomdraai een tortilla maakt met chips.

> Naar recept: Spaanse tortilla met leftover chips

7. Bijzondere borrelboters voor op toast

Net haalden we al wat lekkere dips aan voor bij tortilla chips of flatbread, maar deze borrelboters zijn weer een gevalletje apart. Makkelijk om te maken en de ideale spread als makkelijk hapje. Serveer ‘m met neutrale crackertjes of geroosterd brood.

> Naar recept: Zeezout-chocoladeboter met Tony’s Chocolonely
> Naar recept: Borrelboter met tahin

8. Homemade gravad lax

Gravad lax of gravlax (gemarineerde zalm met dille) is zó makkelijk om te maken en superlekker! Dus waarom zou je het niet zelf maken? Deze gravlax is zalig tijdens de borrel, een echte aanwinst op tafel!

> Naar recept: Homemade gravad lax

9. Warme camembert uit de oven

kaasfondue in een brood
Bron: Culy.nl

Kaas is een echte klassieker tijdens de borrel of als lekker simpel hapje. Maar wat kan je nog meer doen om het iets spannender te maken? Zet ‘m eventjes in de oven!

Deze twee makkelijke recepten zijn echte allemansvrienden voor de camembertliefhebber.

> Naar recept: Kaasfondue van camembert in een brood
> Naar recept: Warme camembert uit de oven met pecannoten

Nog meer makkelijke inspiratie

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.