Redactie
Redactie Diner 5 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

7 supersimpele hapjes op een stokje

Alles is leuker op een lollystokje. Toch? En omdat we vaak met onze handen in het haar zitten met wat we onze gasten op een eetfeestje moeten voorschotelen, geven we jullie graag ideeën voor 7 supersimpele hapjes op een stokje.

Bron: Flickr

Een caprese salade, maar dan op een prikkertje. Klik hier voor het recept.

Rijg blokjes (eventueel gemarineerde) kip en opgerolde courgettelinten aan een satéprikker en grill gaar. Lekker om te serveren met homemade tzatziki en brood.

Kip en bacon blijft een geweldige combi. Koop spek bij de slager dat wat dikker gesneden is, met een lekker zwoerdje dat je krokant kunt bakken. En probeer het spek om de kip heen te vouwen aan de prikker. Bakken maar!

Biefstuk of lamsvlees in mooie gelijke blokjes vormt een prachtige kebab. Marineer de blokjes vlees het liefst een dag van tevoren in een pittige marinade. Garneer met veel verse kruiden.

Weer eens wat anders, deze zoet-hartige stokjes met aardbei, mozzarella, basilicum, zwarte olijven en cocktailgarnalen. Wat een smaken! Bedruppel het geheel met balsamico-azijn; zowel lekker bij het zoet als het hartig.

Lekker gezond: stukjes kip, gepofte cherrytomaatjes, rode ui en courgette op een satéstokje. Serveer met een healthy groene saus.

En als toetje: bananen, gedipt in chocolade, op een stokje. Goddelijk! Klik hier voor het recept.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.