Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Borrelboter met tahin (heerlijk bij de borrel!)

Borrelen is een way of life, stelt Susan Aretz in haar nieuwe boek Borreltijd. Want of het nou in vreugde of verdriet is: die borrelplank brengt mensen samen. En jongens, dat kan écht wel wat leuker dan met een blokje kaas of plakje worst. Als je ‘t ons vraagt, maak je deze heerlijke borrelboter met tahin uit Borreltijd.

Je kent Susan Aretz misschien wel van haar andere kookboeken of van haar website susanaretz.nl. Susan is gek op borrelen.

Susan Aretz
Bron: Borreltijd / Mitchell van Voorbergen

Borreltijd

Maar gezellig samen borrelen wordt nóg fijner met zelfgemaakte borrelworst, paté, of bitterballen of een goed stuk flatbreadpizza met vijgen en blauwe kaas. In Borreltijd vind je 70 recepten voor next level borrelhapjes. Uiteraard voorziet Susan je ook van tips voor bier, wijn en cocktails met bijzondere Nederlandse spirits. Maak deze tahin-boter en raak overtuigd.

Susan: “Oké, tahin is eigenlijk het enige ingrediënt in dit recept dat uit Tel Aviv komt. Maar de combinatie met de Oosterse sojasaus maakt ‘m wereld lekker. De inspiratie voor deze borrelboter komt trouwens gewoon uit Leiden, waar ik woon. Ik proefde ‘m voor het eerst in restaurant de Koekop en maakte thuis mijn eigen versie.”

Borrelboter met tahin
Bron: Borreltijd!

Borrelboter met tahin

Smelt de boter 40 seconden op vol vermogen in de magnetron. De boter is dan nog niet helemaal gesmolten maar dat is de bedoeling. Doe de sojasaus en tahin erbij en roer met een kleine garde tot een gelijkmatig geheel. Proef even en stel de smaak indien nodig nog wat bij.

Giet in kleine bakjes en zet tot gebruik in de koelkast. Haal ruim voor gebruik eruit, zodat de boter lekker op kamertemperatuur kan komen.

Borreltijd boek

Borreltijd van Susan Aretz (Nieuw Amsterdam) is nú te koop voor € 20,99 euro.