Kookwinkel Terre Lente in Amsterdam is een Zuid-Italiaans paradijs

Als echte foodies kennen we geen groter genot dan rondsnuffelen in delicatessenwinkel. Kookwinkel Terre Lente in Amsterdam is zo’n pareltje. Hier vind je het lekkerste uit Zuid-Italië, uit Calabrië om precies te zijn.

Langzaam land

Terre Lente: dat betekent ‘langzaam land’ in het Italiaans. Voor de Italiaanse Luigi Pucciano staat die naam symbool voor het lekkerste uit Zuid-Italië. Hij groeide op in Acri in Calabrië (in de neus van de laars), in een huis met een enorme moestuin.

Koken met wat er voorhanden was uit de tuin, ingrediënten ruilen met buren, inmaken: Luigi groeide er mee op. En met verse artisjokken, lardo en salsiccia, met kersen uit eigen tuin en nog veel meer lekkers.

View this post on Instagram

Are you ready for our next fermentation dinner? Next Tuesday 12 November Fermentation Art is joining us again to create amazing fermented products. This time they will also make homemade kombucha and there will be a small bucha session, with give-away! DM for the signing up link 🔝 (swipe left for dessert 😋) •⁣⁠ •⁣⁠ •⁣⁠ #fermentationdinner #fermentedproducts #fermentated #vegetarian #kombucha #buchasession #dinner #calabria #amsterdam #jordaan #westerstraat

A post shared by Terre Lente (@terrelente) on

Zuid-Italiaans paradijs

In 2014 opende hij zijn kookwinkel Terre Lente in de Amsterdamse Jordaan om alle delicatessen uit zijn geboortestreek te delen met tout Amsterdam. En van particulieren tot aan restaurants: allemaal weten ze dat Luigi weet wat lekker is.

Het liefst laat hij je kennismaken met onontdekte culinaire pareltjes uit zijn geboortestreek. Biologische bergamot in olijfolie, marmelade van clementine met peperoncino, wijnen, hammen of prachtige zachtgerijpte ricotta secca: het is er een Zuid-Italiaans paradijs.

View this post on Instagram

Yum, we are hosting another Ravioli Dinner! After the successful ravioli dinners with @nico.pasta you are welcome to join us again on Saturday 7 March! After years of pasta making Stefano specialized himself in the art of making ravioli. He will share three types of ravioli with us. This time with delicious spring inspired flavors. A 5-course menu will be served: a starter based on Terre Lente products, then the star of the evening: 3 courses of different homemade ravioli, followed by a delicious dessert. Sign up through the link in bio 🙌🏼⁠ •⁣⁠ •⁣⁠ •⁣⁠ #ravioli #handmade #pasta #dinner #raviolidinner #5courses #nicopasta #calabrianfood #calabria #handcrafted #artisanal #smallscaleproduced #March7 #signupnow #linkinbio #terrelente #amsterdam #jordaan #westerstraat

A post shared by Terre Lente (@terrelente) on

Workshops en themadiners

De producten importeert Luigi zelf, rechtstreeks uit de streek, van kleinschalige makers en boeren. Respect voor mens, milieu en dier zijn dus inbegrepen.

En of dat nog niet allemaal zaligmakend genoeg is, organiseert Terre Lente ook workshops, proeverijen en themadiners (een avondje truffel bijvoorbeeld) in de winkel. Hoe dolce vita wil je ‘t hebben? En dat gewoon hartje Amsterdam.

Het adres van Terre Lente:

Westerstraat 55H, Amsterdam

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur. Kijk voor meer info en evenementen op de website

Meer fijne delicatessenwinkels:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Kookwinkel Terre Lente in Amsterdam is een Zuid-Italiaans paradijs
Sluiten