Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 30 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Waar haal je de lekkerste fried chicken in Amsterdam?

Eerst een krakende korst, dan sappige kip en tot slot de kruiden die over je tong dansen: er gaat niets op tegen een portie fried chicken. En gelukkig kun je dit ultieme comfort food op steeds meer plekken in onze hoofdstad afhalen! Dit zijn onze favoriete adresjes voor fried chicken in Amsterdam.

Fried chicken in Amsterdam

Ladybird FC

Haarlemmerstraat 64, Amsterdam

Ladybird pop-up is een new kid on the block. Hier zijn ze naar eigen zeggen verslaafd aan het maken van de sappigste, knapperigste en best gekruide fried chicken die je ooit hebt gehad. Van de jongens achter Yerba, Staring at Jacob en Fraîche, dus dan weet je dat het goed zit.

Kip ’n Drip

Pop-up bij Bo Nam, Lange Leidsedwarsstraat 57, Amsterdam

Het menu bij Kip’n Drip draait zoals je verwacht volledig rond fried (maar ook grilled) chicken. Denk: fried chicken met een loeihete Mango-Habanero saus, sappige honey butter chickenburgers op homemade briochebroodjes of malse gegrilde char siu kip.

Kip It Real

Hugo De Grootplein 15 (west) en Plantage Middenlaan 30a (Oost), Amsterdam

Bij Kip It Real haal je wings, tings, burgers en plates met fried chicken in de hoofdrol. Van fried chicken op ‘zn Portugees tot op z’n Koreaans: ze hebben het. En kun je een hele avond uitbuiken, ga dan voor ‘The Lord Cheesus’: een over the top mac ‘n cheese afgetopt met fried chicken.

TokTok

Wibautstraat 105 (in restaurant Alba), Amsterdam

TokTok is de fried chicken pop-up van Alba, die sympathieke wijnbar in Oost. Op vrijdag, zaterdag en zondag komen hier al je fried chicken-dromen uit. Er is een kipburger, er zijn frietjes en coleslaw en wat de gefrituurde kip betreft: die is er in de varianten mild, hot, very hot en WTF. Daar zouden we de Madame Jeanette-saus dan misschien bij skippen, en gaan voor de sweet & sour sauce (maar dat is aan jou).

Gangnam Chicken 

Eerste Helmersstraat 251H (west) en Beukenweg 31 (oost), Amsterdam

Heb je nu ook dat irritante liedje en irritante dansje in je hoofd? Spoel het gauw weg met een portie Korean fried chicken van Gangnam Chicken. Dubbel gefrituurd voor een extra krokant korstje en met een smaakvolle coating. Neem ze bijvoorbeeld met soja-knoflook, honey-lemon of Koreaanse gochujang. Als bijgerechten heb je de keuze uit o.a. zoete aardappelfrietjes en gefrituurde groene asperges.

Nasikip 

Dapperstraat 147, Amsterdam

Nasikip is een Surinaams begrip. Dat weten we omdat dat hun pay-off is, maar ook omdat Mooncake het zegt. Niet alleen hun fried chicken is razend populair, hun hot sauce is zó onmisbaar geworden in de levens van mensen, dat KLM vanaf Parmaribo de saus aan boord serveert. We bedoelen maar.

Holy Fried Chicken 

Foodhallen, Amsterdam (tijdelijk gesloten)

Wat krijg je als twee sterrenchefs fried chicken en Koreaanse chicken wings voor je maken? Holy Fried Chicken! Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (die je kent van hun befaamde restaurant 212* in Amsterdam) openden een foodstand in de Foodhallen in Amsterdam.

Woon je niet in Amsterdam? De Culy-redactie is voortdurend op zoek naar adresjes voor de lekkerste fried chicken door heel Nederland. Tip de redactie op [email protected]

Zelf fried chicken maken?