Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 6 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Alba in Amsterdam: sympathieke wijnbar in Oost

We zien de laatste tijd aardig wat toffe wijnbarren opduiken in onze steden en Restaurant Alba in Amsterdam-Oost sluit daar mooi bij aan. Met een gigantisch terras dat uitzicht geeft op het Belgiëpark en een fijn menu is het een plek waar iedereen welkom is.

Hou je van wijntjes drinken bij bars als 4850, Café Modern of Café De Binnenvisser? Dan past Alba ongetwijfeld ook helemaal in jouw straatje.

Alba in Amsterdam-Oost

Alba is zowel een restaurant als een wijnbar om gezellig te borrelen. Kom je dineren, dan heb je de keuze tussen koude gerechten, warme gerechten en desserts. Zo kun je bijvoorbeeld een koud gerecht met doperwt, tofu en crispy chili combineren met de warme longhaas met chipotle en zoete aardappel.

Afsluiten kan dan met één van hun geniale desserts als panna cotta met rabarber en shiso. Deze gerechten kun je à la carte bestellen, maar je zou ook kunnen gaan voor een ‘vlucht door de kaart’ voor € 45,-.

Borrelen en wijnen

De borrelkaart legt qua gerechten meer de focus op eenvoudige happen van topkwaliteit: kazen van Kef, zuurdesembrood met boter, radijs met zeewierboter of sardientjes.

Daar horen natuurlijk goede wijnen bij, en laat dat nou net Alba’s handelsmerk zijn. Van ongefilterde rode wijnen tot unieke oranje wijnen: barman Steven Macleod zoekt voor zijn wijnen telkens de kleinere wijnboeren op. Het resultaat is een uitgebreide wijnkaart met bijzondere flessen, grotendeels natuurwijnen.

Adres en openingstijden restaurant Alba

Wibautstraat 105HS, 1091 GL Amsterdam

Restaurant Alba is geopend van woensdag tot en met zondag. Check de website voor de openingstijden en om te reserveren.

Meer hotspots in Amsterdam-Oost?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.