Kerstkoekjes met citroenschil

Culy 24 dec 2013 Koekjes

Het diner is natuurlijk de ster van de avond tijdens kerst, maar een zoete versnapering tijdens het koken of bij de koffie is ook zeker niet onbelangrijk. Maak daarom deze kerstkoekjes met citroenschil van Ellen, of geef ze cadeau in een mooi doosje.

Ook leuk: bak ze samen met je kinderen!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Pak een grote kom en doe de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, boter, ei, melk en zout erin. Meng er de helft van de citroenrasp door.

Kneed het tot een soepel deeg en strooi er een beetje bloem over. Wikkel in vershoudfolie en leg minstens een half uur in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een plak van ongeveer vier millimeter dikte. Maak de kerstkoekjes door de vormpjes met een glas of koekjesstekers uit het deeg te steken. Steek ook in het midden van het koekje een gaatje van ongeveer een centimeter doorsnee. Hier kan je bijvoorbeeld een appelboor voor gebruiken.

Leg alle koekjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ei. Versier met het amandelschaafsel, suiker en resterende citroenrasp.

Bak de koekjes in tien tot vijftien minuutjes gaar.

Voor 30 koekjes:

  • 210 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 85 gram lichte basterdsuiker
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei, geklutst
  • 1 eetlepel melk
  • Snufje zout
  • Rasp van 1 citroen

Ter decoratie:

  • 1 ei, geklutst
  • Amandschaafsel
  • Grove suiker
Reageer op artikel:
Kerstkoekjes met citroenschil
Sluiten