Culy
Culy Koekjes 21-10-2016

Culy Homemade: Italiaanse cantuccini

Een koekje (of twee) bij de koffie is heerlijk, en al helemaal als je ze zelf hebt gemaakt. Wij maken graag Italiaanse cantuccini (soms ook biscotti genoemd). Alles behalve moeilijk, en ó zo lekker.

Dit recept maakt een enorme lading koekjes (zeker 50), maar je kunt het recept ook prima halveren.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.

Kluts de eieren los en zeef de bloem, het zout, de suiker en het bakpoeder erboven. Meng goed door. Je kunt dit ook prima doen met een mixer met deeghaken, want het is een stug (en plakkerig) deeg. Voeg tot slot alle amandelen toe aan het mengsel en kneed tot een mooi deeg. Eventueel kun je je handen een beetje bebloemen om dit makkelijker te maken.

Vorm drie lange, brede staven van het deeg. Ongeveer 4 centimeter breed en 20 tot 25 centimeter lang. Leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat met genoeg ruimte ertussen.

italiaanse-cantuccini0001

Bak ze 20 tot 22 minuten in de oven op 180 graden. Haal ze eruit (laat de oven aan staan) en snijd de nog warme staven in plakjes van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter dik. Dit gaat het best met een superscherp (brood)mes.

Leg alle koekjes op hun kant en bak nog eens 8 minuten op 180 graden. Waarschijnlijk moet je dit in twee batches doen, omdat niet alle koekjes op één bakplaat passen.

Laat afkoelen en bewaar vervolgens in een luchtdichte pot (zo kun je ze zeker twee weken bewaren). Officieel moet je de cantuccini dopen in een glaasje vin santo, maar wij vinden ze bij de koffie net zo lekker.

italiaanse-cantuccini0005 italiaanse-cantuccini0006

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Italiaanse cantuccini
Sluiten