Culy Italia: de lekkerste Italiaanse kerstkoekjes

Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert en blogger van Ciao Tutti, haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips.

Niets lekkerders dan zelfgebakken biscotti, koekjes. Bij het kerstontbijt, de kerstkoffie of gewoon even lekker tussendoor, omdat ze erom vragen opgegeten te worden… ze smaken altijd! Bak een breed assortiment koekjes en andere zoetigheid aan de hand van onderstaande selectie en geef ze in aanloop naar de kerstdagen cadeau aan vrienden of familie.

In de special Kerst met Ciao tutti geeft Saskia tal van recepten voor kerstkoekjes. Speciaal voor Culy.nl vandaag een voorproefje, voor Siciliaanse kerstkoekjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloem met de eidooier, de melk, de suiker, de reuzel en de vanillesuiker. Kneed net zo lang totdat er een stevig deeg ontstaat.

Maak van dit deeg koekjes in de vorm van een S (ongeveer twee centimeter breed en twaalf centimeter lang) en leg deze op een ingevette bakplaat. Bak de koeken tien tot vijftien minuten in de voorverwarmde oven.

Klop voor het glazuur het eiwit met het citroensap op. Verhit de poedersuiker al roerend met één flinke eetlepel water op matig vuur, totdat de suiker gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en roer de poedersuiker snel door het eiwitmengsel heen.

Haal de koekjes uit de oven en bestrijk ze met het glazuur. Laat ze afkoelen en serveer ze als ontbijt of als laat-op-de-middag-tussendoortje met een glaasje moscato.

TIP! Saskia haalt altijd speciale kerstballendozen in de winkel (meestal mag je die gratis meenemen). Mooi nieuw vetvrij papier in elk vakje, een assortiment aan koekjes erin, mooi lint eromheen en je hebt een heel persoonlijk maar bovenal heel smakelijk decembercadeau!

Nog meer recepten voor de lekkerste Italiaanse kerstkoekjes vind je in de bijna 200 pagina’s dikke digitale special Kerst met Ciao tutti. Alleen vandaag nog te reserveren voor € 2,99 – vanaf 1 december te koop voor € 3,99.

Van Saskia krijgen Culy-lezers wekelijks Italiaanse culinaire tips, van een nieuw koffieadresje in Rome tot het beste wijnbarretje van Venetië. Tussendoor kun je je dosis Italiaans op peil houden via Ciao Tutti. A presto!