Heerlijke gemberkoekjes

Culy 6 nov 2017 Recepten

Bakgeheimen is het nieuwe kookboek van Dille & Kamille, vol favoriete zoete klassiekers. Wij mogen er alvast een lekker recept uit delen, voor klassieke gemberkoekjes.

Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Klop er de honing en het ei door. Blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Voeg er dan de bloem, het gemberpoeder, de kaneel en de baking soda aan toe. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg het deeg op het werkblad en rol het met de deegroller uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.Om deeg gemakkelijk uit te rollen kun, je het ook tussen twee vellen bakpapier leggen.

Steek er mooie figuurtjes uit met een koekjessteker. Het overgebleven deeg rol je opnieuw uit; steek ook hier vormpjes uit. Het deeg kan wat kleverig zijn. Gekoeld deeg kun je gemakkelijker uitrollen. Daarom is het handig om telkens maar een kleine portie uit de koelkast te halen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Variaties voor deze gemberkoekjes:

  • Druk in elk koekje een hele amandel: mooi en lekker!
  • Echte gemberliefhebbers kunnen wat gekonfijte gember fijnsnijden en door het deeg mengen.

Bakgeheimen is nu te koop voor € 14,95 bij Dille & Kamille.

Voor 30 koekjes:

  • 110 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 85 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gram honing
  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda
Reageer op artikel:
Heerlijke gemberkoekjes
Sluiten