Klassieke koekjes maken: spritsen

Een klassiek koekjesrecept van Koken met kennis: spritsen! Check ook de fijne video hierboven.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix met de bisschop in staande mixer de boter met het ei. Voeg de basterd- en vanillesuiker en zout toe en mix kort tot alles goed gemengd is.

Zeef de patentbloem, Zeeuwse bloem en zout erboven en meng alles op de laagste stand tot samenhangend deeg. Doe het deeg over in de spuitzak met kartelmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit het deeg banen van  3 cm breed met een zig-zag vorm (wat de sprits zo typisch maakt).

Bak de koekjes in 20 minuten goudgeel en gaar. Snijd de deegrepen direct uit de oven (als het nog goed warm is) in stukjes van 5 cm. Laat afkoelen.

spritsen2

Voor 20 stuks:

  • 200 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram patentbloem
  • 100 gram Zeeuwse bloem
  • 1 mespunt zout
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Spuitzak met 12 mm gekartelde spuitmond
Reageer op artikel:
Klassieke koekjes maken: spritsen
Sluiten